MÅ BREMSE: VW-sjef Herbert Diess.
MÅ BREMSE: VW-sjef Herbert Diess.

Databrikke-mangelen bekymrer:

«Vi kan ikke bygge alle bilene vi kan selge»

Mangelen på databrikker fortsetter å skape bekymringer for Volkswagen-konsernet. Nå har de laget 150 forskjellige mellomløsninger for å erstatte brikker som er forsinket.

Publisert

Konsernsjef Herbert Diess varslet sist uke at mangelen på halvledere, som brukes i stort antall på dagens teknologitunge biler, vil bremse Volkswagen-gruppen også i 2022.

– Fabrikken i Wolfsburg er særlig hardt rammet av situasjonen i databrikkemarkedet. Vi kommer til å måtte justere produksjonen, både på kort og mellomlang sikt, sier Diess.

Det er uklart hvordan problemene for VW-konsernet vil ramme norske bilkjøpere som venter på en Volkswagen, Audi, Porsche eller Cupra.

– Situasjonen vil bedre seg utover i 2022, men vi kan heller ikke i år bygge alle de bilene som vi kan selge. Samtidig ser vi kanskje muligheter for å ta inn noe av det tapte i annet halvår, sier Diess.

Han sier merkenes datautviklere har funnet rundt 150 ulike alternativer løsninger som foreløpig kan erstatte manglende databrikker i bilene.

Det er planlagt en 2022-produksjon på 570.000 biler ved hovedfabrikken i Wolfsburg. I fjor ble den planlagte produksjonen redusert med 330.000 til «beskjedne» 400.000 kjøretøy på grunn av problemene med databrikker.