MANGLER LAKK: Tesla-eieren har tatt flere bilder av mangelfull lakkering.
MANGLER LAKK: Tesla-eieren har tatt flere bilder av mangelfull lakkering.

Mangelfull Tesla-lakk:

Så mye får du i avslag

Mange Tesla-eiere klager på dårlig lakkeringsarbeid. Men du får ikke mye i prisavslag.

Publisert Sist oppdatert

En mann fra Oslo har brukt mye tid og ressurser på å reklamere på lakkarbeidene på sin Tesla Model 3, som han kjøpte ny i 2019 for 485.000 kroner.

NAF har vurdert lakkeringen av bilen hans, og sammenlignet den med biler fra andre produsenter.

De konkluderer med at kvaliteten er mangelfull.

– Flere steder mangler bilen lakk. Dette er på områder rundt og under hengsler både til trunk og bakluke. Det er også svært lite lakk i endene på forskjermene. På platen som hattehyllen er montert på, er lakk helt fraværende, skriver NAF i en rapport.

– Ikke alvorlig

Motor har skrevet om en annen kunde som var svært misfornøyd med lakken på sin Tesla, og at Tesla- og Skoda-eiere er de bileierne som er mest misfornøyd med rust og lakk. Også NAF har sett flere Teslaer med mangelfull lakk. De mener Teslas lakkering avviker fra andre bilprodusenter.

– Vi opplever avvik hos Tesla i forhold til andre bilmerker, heter det i NAF-rapporten.

Men den mangelfulle lakkeringen er likevel ikke alvorlig. NAF påpeker at platen til hattehyllen er innvendig, og på alle andre flater er det grunning.

Tesla: innenfor

Tesla hevder i en rapport Motor har fått kopi av, at det som omtales som mangler er innenfor «Teslas standarder». Tesla understreker også at grunningen gjør at det ikke er fare for rust.

Tesla-kunden har klaget til forbrukermyndighetene, som mener at mangelfull lakkering først og fremst har kosmetisk betydning.

Forbrukerklageutvalget mener derfor at kunden skal få 10.000 kroner i prisavslag for dette. Kunden selv krevde 50.000 kroner.