PARKERING: Slik parkerte motorsyklisten på hurtigmat-restauranten.
PARKERING: Slik parkerte motorsyklisten på hurtigmat-restauranten.

Feil skilting:

Parkerte på ute­­servering ... slapp bot

Motorsyklisten parkerte mellom bordene på McDonald's, men slapp bot – fordi det ikke var «parkering forbudt»-skilt akkurat der.

Publisert Sist oppdatert

Bildene tatt av parkerings­betjenten fra parkerings­selskapet P-Service viser motorsyklistens parkering på McDonald's på Grorud i Oslo.

Føreren skulle bare raskt kjøpe seg litt mat en sommermorgen sist sommer og droppet å parkere på de gratis oppmerkede plassene. Det endte med parkeringsbot på 660 kroner fra parkeringsselskapet.

Parkeringsselskapet viste til at det er satt opp skilt som viser at det er forbudt både å stanse og parkere kjøretøy mellom bordene på uteserveringen, rett foran inngangen.

Piler utenfor

Motorsyklisten klaget på boten, og i Parkeringsklagenemnda har mannen fått medhold. 

En enstemmig nemnd har vedtatt at boten skal oppheves.

Årsaken er at «parkering forbudt»-skiltet var satt opp utenfor gjerdet til uteserveringen, og ikke inne på selve uteserveringen. I tillegg hadde skiltet anvisningspiler til høyre og venstre.

Da gjelder parkeringsforbudet kun i den retningen pilene peker, og ikke inne på uteserveringen, konkluderer nemnda.

– Kjøretøyet sto hverken til venstre eller høyre for skiltet, skriver nemnda i sitt vedtak.

– Burde forstå

Motorsyklisten understreket i klagen sin at han ikke var til hinder for noen, og at det denne tidlige morgenen ikke var andre gjester på uteserveringen. Han viser også til at han sto der i bare tre minutter, og at han flyttet seg umiddelbart da parkeringsbetjenten påpekte parkeringen hans.

Parkeringsselskapet mener boten var rettmessig ilagt, og at det var tydelig skilting.

– En aktsom fører burde forstå at man ikke kjører inn på en restaurant og parkerer foran døra, og at det ikke skal være motorsykler mellom bordene der gjestene skal sitte og spise, skriver selskapet i en uttalelse til nemnda.

Det siste er parkeringsklagenemnda enig i.

– Stedet er åpenbart ikke ment for parkering. Men kjøretøyet sto ikke parkert i strid med skiltet, skriver nemnda i sitt vedtak.