MANNSTERKE: NAF MC avdeling Harstad møtte oss rett etter Skarberget. Det ble en nydelig tur – og så moro å se speilene til Monkeyen fyllt opp av andre motorsyklister.

Fra NAF til Nordkapp dag 4.

Hjertelig møte med MC-avdelingen i Harstad

Over 500 kilometer etter vi startet fra Fauske i morges har vi nå parkert rett over Finskegrensen. Når jeg skriver dette, sitter jeg ute på en vidde rett før Kilpis. Og for å krydre det hele har jeg midtnattssolen hengende lavt i horisonten.

Publisert Sist oppdatert

NAF til Nordkapp

  • Kjørt fra: Fauske
  • Kjørt til: Kilpis, Finland
  • Total distanse: 530 km
  • Tid brukt: 12 timer
  • Største opptur: Naturen og glade MC-folk på tur

Av alle dagene så langt har denne nok være den aller beste.

Både værmessig, kjøremessig og opplevelsesmessig. Den ene opplevelsen har overgått den andre, der vi i hele dag har kjørt rundt i et levende postkort.

Jeg har sagt det før: Norge er vakkert. Men fra Fauske og nordover er det spesielt vakkert, og det blir bare villere og vakrere for hver kilometer som de små hjulene til den lille Monkeyen legger bak seg.

Man kan se i en retning for å bli blendet av hvor vakkert det er, før man får en ny opplevelse bak neste sving eller bare ved å vri hodet.

Og på motorsykkel er opplevelsene så sterke, og så direkte. Man sitter midt i dem der man farer gjennom landskapet.

DÅRLIGE VEIER: Tamokdalen avskiltet effektivt den lille Monkeyen.

Men dagen har også være andre typer av opplevelser. Som da NAF MC avdeling Harstad møtte oss mannsterke rett etter fergeleiet ved Skarberget.

Med banner, sjokoladekake og kaffe møtte de opp – og fulgte oss helt til forbi Bardufoss, der vi stoppet på et lokalt MC-treff. Derfra fulgte NAF MC avdeling Tromsø oss gjennom bakveiene forbi Øverbygd.

Her, ved et aldeles idyllisk lite vann, ligger også Kongens hytte, der kong Haakon og kronprins Olav holdt seg i skjul for tyskerne i krigens tidlige fase. I hytta ble det også holdt statsråd den 8. og 18. mai 1940.

Det var også her, eller rettere sagt noen kilometer herfra, at vi fikk turens første tekniske problem. Veiens beskaffenhet var så dårlig at skiltplaten på den lille Hondaen måtte gi tapt. Både skilt og skiltplate fløy opp i luften bak den spretne Monkeyen i en av veiens utallige dumper. To skruer senere var motorsykkelen igjen registrert.

I morgen er vi i Alta. Vi ser Nordkapp i det fjerne.

Se bildene under! Og her kan du lese saken om planen for turen, før oppstart.

HJELP Å FÅ: Her monteres skiltet tilbake på plass – og ferden mot Nordkapp kan fortsette.
TIL SJØS: Turens eneste fergeoverfart fra Bognes til Skarberget. Fra denne ruten ser man også Norges nasjonalfjell, Stetind.
POSTKORT: Det er vanskelig å finne ord. Vakkert er knapt dekkende.
KONTRAST: En urbanist i naturen.
TAR PUSTEN FRA DEG: Opplevelsene på denne turen har vært mange – og det ene vakre øyeblikket avløser det andre.
MONKEY I MIDNATTSSOL: Stopp for kvelden. Etter 530 kilometer sover vi her. På vidda, med midnattssol.