FIKK IKKE VITE OM SKADE: Bildet viser en BMW X5 fra 2015, men denne bilen er ikke den samme som i saken.

Merkeforhandler gikk på smell:

Fikk heve kjøpet etter skade til 13.000 kr.

Bilkunden ville absolutt ikke ha en bil som tidligere hadde vært skadet eller omlakkert. Dermed gikk merkeforhandleren på en smell.

Publisert

Det er ikke store skaden når verkstedregningen blir på 13.000 kroner. Likevel var de få tusenlappene nok til å skape trøbbel for merkeforhandleren Bavaria.

Merkeforhandleren solgte i fjor vinter en syv år gammel BMW X5 for 583.000 kroner til en kunde som før kjøpet fikk bekreftet av selgeren at bilen ikke hadde vært hverken skadet eller omlakkert tidligere.

Salgskonsulenten som solgte bilen, sa også at han aldri hadde sett en så strøken bil før.

Forrige eier ga informasjon

Men etter kjøpet skulle det vise seg at bilen hadde vært skadet tidligere. Forrige eier hadde også opplyst merkeforhandleren om denne skaden. Likevel fikk ikke ny eier vite noe da han kjøpte bilen.

Dermed mener Vestfold tingrett i en dom at bilen hadde en mangel som tilsier at kjøperen kan kreve å få heve kjøpet.

Bruktbilkunden får dermed tilbake pengene han betalte for bilen, minus et lite beløp i såkalt bruksfradrag for de månedene han eide bilen.

Anker ikke

Merkeforhandleren har valgt å ikke anke dommen, selv om det skal ha vært kun en svært liten skade som førte til at bilkunden fikk heve.

Daglig leder Bent Erik Heimen ved Bavaria Molde opplyser til Motor at skaden ikke beløp seg til mer enn 13.000 kroner, og kun var en liten skade på en fordør.