TILBYR ANGRERETT: Kristian Idland Melchior er daglig leder i Rebil. Her leverer han en bruktbil med angrerett til en kunde.

Nå får du angrerett på bruktbilkjøpet:

– Vi skal være et alternativ til luringene som selger bruktbil

Bruktbilfirmaet Rebil lover at det skal være trygt å kjøpe bruktbil av dem. Men du får ikke prute.

Publisert Sist oppdatert

– De aller fleste bruktbilselgerne er kjemperedelige og flinke. Men det er også noen luringer og noen «smartinger», som vi skal være et alternativ til, sier Kristian Idland Melchior, daglig leder i Rebil.

Bruktbilselskapet tilbyr blant annet angrerett på bruktbilkjøpet.

Den gjelder selv om du har prøvekjørt bilen før kjøpet, som det er muligheter for på Rebils lokaler på Alnabru i Oslo.

Angreretten gjelder i 14 dager, og inkluderer inntil 500 kilometer. Vil du likevel ikke ha bilen, får du alle pengene igjen. Bilen blir til og med hentet kostnadsfritt dersom du bor på Østlandet.

– Angreretten er superviktig for oss, sier Idland Melchior.

Gründersuksess

Rebil er eid av Askeladden, som også står bak blant annet legekontoret Dr. Dropin og begravelsesbyråkjeden Verd. I mange av bransjene de har gått inn i har de blitt en stor utfordrer for den etablerte bransjen, og snudd opp ned på gamle sannheter.

For en måned siden solgte de sin aller første bruktbil.

– Kundene våre skal være sikker på at det ikke blir noe tull. Bilene vi selger har komplett servicehistorikk og ingen store skader. Hvis det oppstår noe, ordner vi det.

Det er NAF positive til.

– Da kan man prøve ut bilen i en periode før man bestemmer seg. Det er noe helt annet enn prøvekjøring en kort kveldsstund når man kjøper privat, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, og legger til:

– Så lenge vilkårene til tjenesten er klare, er dette bra for bruktbilkjøperne.

Nettbil og Bilia

De siste par årene har det kommet flere nye forretningsmodeller innen bruktbilsalg. Sødal trekker selv frem Nettbil.

Flere bruktbilfirmaer, blant annet Bilia, tilbyr netthandel av bruktbil, hvor 14 dagers angrerett dermed er lovfestet. Firmaet Carnext tilbyr også angrerett, selv om bilene prøvekjøres av kundene på forhånd.

– Det er flere fallgruver ved både kjøp og salg av bruktbil som disse nye tjenestene kan ta bort, sier Nils Sødal i NAF.

VISER FEILENE: Rebil tar nærbilder av alle feilene på bilene de selger, blant annet merker og skraper, og viser hvor på karosseriet merkene er.

Lave priser

Bruktbilsalg har i mange år vært øverst på klagestatistikken til Forbrukerrådet, og NAF Advokat er nedlesset i henvendelser fra medlemmene sine.

Men fører økt trygghet til dyrere bruktbiler?

Motor sjekket tre av bilene Rebil har for salg med tilsvarende biler på Finn. Rebils priser viser seg å være blant de laveste.

– Vi kan tilby gode priser fordi vi ikke har store fine glassbygg med bilselgere som er der hele tiden, sier Kristian Idland Melchior.

Ingen pruting

Men det går ikke an å prute prisene videre ned.

– Bilene våre har faste priser.

– Er det helt umulig å prute?

– Ja. Pris er egentlig en utfordring for kundene. I andre butikker forhandler de med en bilselger som kan mye mer enn deg som kjøper.

Norges Bilbransjeforbund er svært frustrert over de mange useriøse bruktbilaktørene. Også de er derfor positive til nye aktører som Rebil.

– Det er også morsomt at det kommer en ny bruktbilforhandler fra et gründermiljø, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i bilbransjeforbundet.