SKADET: Slik så bilen til Sverre Buer ut den morgenen han skulle få den tilbake etter lakkbehandling. Skadene ble taksert til 112.000 kroner.

– Jeg tenkte «er det mulig?»:

Bilverkstedet krasjet bilen til Sverre, så rant bøtene inn

To timer etter at verkstedet skulle ha levert bilen tilbake, sendte de dette bildet til Sverre Buer. Senere rant det inn med parkeringsbøter og bompasseringer.

Publisert Sist oppdatert
BILEIER: Sverre Buer.

Sverre Buer på Nesodden trodde nesten ikke det han så, da han fikk tilsendt bildet av Audien sin på telefonen tirsdag 24. oktober i fjor.

– Jeg ble helt paff. Jeg tenkte «er det mulig?».

Da hadde han i flere dager purret på lakkbehandlingsverkstedet Coatz i Oslo, som hadde brukt mye lenger tid enn avtalt på å lakkbehandle hans Audi.

Omsider fikk han en avtale om at verkstedet skulle levere bilen tilbake til ham klokka åtte denne tirsdagsmorgenen. Men tre minutter før åtte kom denne tekstmeldingen:

«Hei. Beklager, men litt forsinkelse på morgenen. Er hos deg før 10».

To timer senere, klokka 09.38, kom denne meldingen:

«Noen har dessverre krasjet i bilen din mens den sto utenfor på morgenen.»

Stor skade

Senere fikk Buer en litt annen forklaring på årsaken til skaden:

– Da sa de at det skjedde da de glemte å sette på håndbrekket, og bilen trillet ned en bakke og krasjet inn i noe. Jeg vet ikke hva jeg skal tro.

Lenger nede i saken kan du lese forklaringen til lakkbehandlingsverkstedet: «All PR er god PR».

Skaden i fronten ble senere taksert til 112.000 kroner. 

Buer er blitt lovet både et videoopptak av hendelsen, og at lakkbehandlingsverkstedet skulle dekke hans utgifter til egenandel på kaskoforsikringen.

Men fire måneder senere har han ikke fått noe.

FIKK BOT: Mens bilen sto her, i Parkveien 21 på Frogner, fikk den bot. Den måtte Buer selv betale.

Parkeringsbøter

Marerittet var ikke over:

I stedet rant det inn med parkeringsbøter og bompasseringer.

Mens bilen var hos lakkbehandlingsverkstedet, har bilen fått tre parkeringsbøter. I tillegg har bilen passert bomstasjonene i Oslo 53 ganger for totalt 741 kroner.

Sverre Buer og samboeren Solveig Gjems har dokumentert at bilen er kjørt 391 kilometer i perioden den var hos lakkbehandlingsverkstedet.

– Vår mistanke er at bilen er brukt som piratdrosje.

Oppsiktsvekkende

Motor har spurt daglig leder Souleman Louragli hvordan skaden på bilen oppsto, og hvorfor bilen er kjørt nesten 400 kilometer mens den var hos dem.

Svaret vi får tilbake, er i all enkelhet:

– Om dere ønsker å skrive en artikkel om oss, så er all PR god PR, innleder den daglige lederen sitt svar, før han henger på et smilefjes.

«Herjekjøring»

Deretter skriver Souleman Louragli at han beklager det som har skjedd med bilen til Buer.

– Vi er kjempelei oss for at Sverre måtte oppleve dette med bilen sin hos oss. Det er helt klart vårt ansvar når han har levert bilen til Coatz.

Overfor Motor kommer Louragli med enda en versjon av hva som skal ha skjedd da Audien til Buer ble ødelagt for 112.000 kroner.

Louragli hevder det er et firma de tidligere samarbeidet med som står bak både skaden på bilen og bruken av den, og at det er gjort for å ødelegge for hans firma.

Han antyder at bilen er brukt til «herjekjøring» – med andre ord villmannskjøring.

MÅTTE HENTE SELV: Ingen fra firmaet møtte samboerparet da de kom for å hente bilen sin, som da så slik ut.

Dårlig utført

Sverre Buer og samboeren har selv måttet betale både parkeringsbøtene, bompasseringene og egenandelen for reparasjon av skaden.

Da de kom for å hente den krasjede bilen, hadde firmaet bare lagt ut nøkkelen. 

– Ingen møtte dem, forteller de.

Samboerparet hadde også problemer med å få nødvendig informasjon om forholdene rundt kollisjonen, som de trengte til forsikringsselskapet.

I tillegg var lakkbehandlingen så mangelfullt og dårlig utført at et annet verksted måtte fullføre arbeidene til en kostnad av 11.000 kroner.

– Feil å få holde på

Audien skulle selges, etter at paret hadde kjøpt seg en ny Audi e-tron. Det hører med til historien at den nye bilen ble lakkbehandlet hos samme firma.

– Vi hadde ikke noe å utsette på den jobben. Derfor spurte vi om de også kunne behandle bruktbilen vi skulle selge.

Fire måneder etter hendelsene, har lakkbehandlingsfirmaet fortsatt ikke gjort opp for seg, og erstattet utgiftene paret har hatt, selv om Buer har fått bistand fra advokat med å kreve inn pengene.

– Jeg synes det er feil at et slikt firma skal få holde på, til potensiell skade både for kunder og konkurrerende firmaer, sier Buer.

«Dette er klart ulovlig og straffbart»

Advokat Ellen Rønvik

– Straffbart

Sverre Buers advokat, Ellen Rønvik hos Advokat Even Rønvik, er skarp i omtalen av lakkbehandlingsverkstedet.

– Bilen var satt inn på verksted for lakkering. Det var aldri snakk om at den skulle brukes av verkstedet. Til tross for det har de kjørt bilen flere hundre kilometer. Dette er klart ulovlig og straffbart, sier hun.

PS: Lakkbehandlingsverkstedet Coatz AS går også under navnet Fjellberg Bil. Når Motor søker etter Coatz, dukker «Fjellberg Bil» opp med samme adresse som Coatz, samme telefonnummer,  og med link til nettsiden til Coatz. Fjellberg Bil er p.t. ikke registrert i Brønnøysundregistrene.