STOPP FOR MANGE: November ble en rekordmåned for utleveringer av blant annet BMW i4. Men desember ser mørk ut.

BMW i4 og BMW iX:

Utleveringer stoppes på grunn av motorfeil

Tre uker før moms og vektavgiften heiser prisene i været, er det stans i utleveringer av de to mest populære BMW-modellene.

Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har ventende BMW-kunder fått beskjed om at utleveringene er stanset. Nå skriver BilNytt.no at dette skyldes en motorfeil.

Dette bekreftes av kommunikasjonsdirektør i BMW, Marius Tegneby:

Produksjonsfeil

– Kvalitetskontroll har avdekket at det på grunn av en produksjonsfeil kan oppstå slitasje og skader på et hjullager i den elektriske motoren som benyttes i flere av våre elbiler, deriblant BMW i4 og BMW iX, sier han – og forklarer videre:

– Dette vil i så fall oppleves som en ulyd fra drivlinjen, før sjåføren blir varslet med en feilmelding i bilens kontrolldisplay. Man blir så bedt om å kontakte vår veihjelpstjeneste.

RAMMET: Også den store SUV-en iX har den samme potensielle motorfeilen som i4 og får dermed en utleveringsstopp på ubestemt tid.

En fjerdedel

Tegneby bekrefter også at det ikke er anledning til å levere ut biler som kan være berørt. Han anslår – «enn så lenge» – at det dreier seg om rundt en fjerdedel av bilene BMW hadde planlagt å levere ut i desember.

Ifølge BilNytt.no vil BMW-forhandlerne nå registrere bilene på eier, uten å overlevere dem. Det er nemlig nok, har myndighetene bestemt.

Uansett fører det til store utfordringer rundt blant annet lagringsplass.

– Logistikk og annen klargjøring fortsetter inntil videre, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør hos BMW Group Norge.

BMW satte registreringsrekord i november, og det har ligget an til en like heftig desember utleveringsmessig.

Tegneby opplyser at kunder som allerede har fått utlevert sine biler, vil bli kontaktet direkte for videre oppfølging.

– Vi er ikke kjent med ulykker eller forventer noen form for fare ved bruk av bilene, sier Tegneby til nettstedet.