MER ALGEBRA: Toyota fortsetter «beyond Zero» med SUV og coupe et hakk mindre enn populære bZ4X.

Flere elbiler fra Toyota:

Nye elektriske Toyota-glis i Beijing

«Hva slags elbil vil bringe smil i ansiktet til våre kinesiske kunder?» spurte Toyotas teknologidirektør Hiroki Nakajima. Dette skal være svaret.

Publisert

BEIJING (Motor): Toyota viste sine neste elbiler bilutstillingen i Beijing – med et hint om et slags mønster:

Kompakt-SUV-en bZ3X og coupeversjonen bZ3C.

På Toyota-språket står «bZ» for elbil som forkortelse av «beyond Zero», 3-tallet handler om modellstørrelse, mens X og C står for henholdsvis SUV- og coupé-format.

Bilen med det klingende navnet bZ4X var deres første tådypp i elbildammen. Med bZ3X og bZ3C blir i hvert fall navnelogikken en anelse klarere.

En tidligversjon av bZ3C ble vist på et stort Toyota-arrangement i Brussel sist november, da under navnet Sports Crossover Concept.

NY STIL I STUA: Førermiljøet er ganske ulikt det vi fikk presentert med bZ4X, blant annet er den store infotainmentskjermen snudd fra liggende til stående format, og hjulet har fått et annet design og ny plassering.

Tause om tall

Toyota slapp få detaljer om bilens spesifikasjoner i Beijing. Og det er ikke mye låt i Toyota Norges kommunikasjonssjef Espen Olsen heller, verken om tidspunkt for Europa-lansering eller rekkevidde, for den som er interessert i slikt.

bZ3C/X skal lanseres i det kinesiske markedet i løpet av et år og den kommer til Europa i 2025. 

Toyotas neste elbil i Europa blir en mindre SUV, formodentlig bZ2X, utpå høsten.