FARTSMONSTER: Ronin kommer som kabriolet – eller fem seters sedan, når taket slås opp.

Prislapp på 4 millioner:

Produserer bare 999 eks av denne bilen

Skal du ha napp på denne bilen er det ikke nok å kunne legge fire millioner kroner på bordet. Du må også få en plass på leveringslisten.

Publisert

Fisker Inc kommer nemlig bare til å produsere 999 eksemplarer av sin Fisker Ronin, en GT sportsbil som har fått navn etter John Frankenheimer-filmen, kjent for sine ekstraordinære bilscener.

Batteripakken i femseteren er ventet å gi 965 km rekkevidde, som betyr at den skal klare en viss distanse når toppfarten på 275 km/t før det må lades. Akselerasjonstiden 0-100 km/t skal være på to sekunder. Bilen kommer på 23-toms lettmetallfelger.

Prisen vil være 385.000 dollar (ca. 4,0 mill. kroner), hvis ikke premissene endres innen produksjonen starter i andre halvår 2025.

TRYGT PLANTET: Målene på Ronin er ikke kommunisert, men bilen får 23-toms hjul.

Kabriolet og sedan

Ronin skal ha plass til fem, og vil fungere som en sportssedan når hardtop-taket er på plass. Men den vil duge som kabriolet også. Den kommer med vingedører bak.

– Dette er en bil for folk som elsker å kjøre, men som også gleder seg over bilkunst og -design og krever at de høytytende kjøretøyene tar hensyn til en bærekraftig fremtid», sier konsernsjef Henrik Fisker.

– Målet vårt var å skape en klassisk GT-bil, oppdatert for det 21. århundret og bygd for kunder som ønsker å kjøre fra Los Angeles til Napa Valley på én enkelt lading eller gi seg autobahn i vold ved jevne høye hastigheter uten å bekymre seg over batterikapasiteten.

BAGASJEPLASS: Som i kabrioleter flest er bagasjeplassen begrenset, men det blir rom for oppbevaring både foran i frunken og og bak.
SOM I OCEAN: Ronin får en stående 17,1-tommers skjerm for infotainmenttjenestene, akkurat som Fisker Ocean.