PARKERT: En Tesla Model 3 var involvert i en dødsulykke som har fått stor oppmerksomhet i Frankrike.

Braste inn i folkemengde:

Parkerer Model 3-flåte etter dødsulykke

Et av Frankrikes største taxiselskaper har midlertidig stanset all kjøring med Tesla Model 3 etter en dødsulykke i helgen. Foreløpige undersøkelser avdekker ingen tekniske feil med ulykkesbilen.

Publisert

Sjåføren tilknyttet selskapet G7 var på vei til en restaurant med sin familie da ulykken inntraff. En syklist ble truffet og døde etter å ha blitt trukket med bilen et stykke, før drosjen smalt inn i en varebil. 20 fotgjengere ble skadet i ulykken, tre av dem alvorlig.

Ulykken har vakt voldsom oppmerksomhet i Frankrike.

Sjåføren har forklart at bilen plutselig skjøt fart da han ventet på at lyset skulle skifte fra rødt til grønt, og vitner har forklart at han prøvde å stanse bilen ved å styre inn i søppelstativ og annet som kunne dempe farten.

Det er ikke klart om bilen var satt på autopilot.

Tesla har ikke besvart mediehenvendelser om ulykken, mens politiet har opplyst at mannen blåste grønt i en alkotest etter ulykken.

– Det er ingenting som er avdekket i etterforskningen så langt, som får oss til å tro at ulykken er knyttet til en teknisk feil ved bilen, sier den franske transportministeren Jean-Baptiste Djebbari.