PRISDUMPET: Her er de aller første eksemplarene av Tesla Model Y i Norge på vei ut av båten.

Investeringsdirektør:

Tror Teslas nye priser gir kollaps i brukt­markedet

Tesla kutter kraftig i prisen på bilene sine. Investeringsdirektør Robert Næss venter at prisene på bruktbiler og blant konkurrentene også vil gå ned.

Publisert Sist oppdatert

Tesla har nå kuttet prisen på sin rimeligste versjon av Model Y med 120.000 kroner, fra 519.990 til 399.990 kroner.

Også flere andre Tesla-modeller har fått kraftige priskutt.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea tror dette vil føre til at selgere av brukte Model Y-er også må sette ned prisene.

– Det kommer til å gi en kollaps i bruktmarkedet siden alle de 512 brukte på Finn er priset langt høyere enn dette, skriver han på Twitter.

– Ikke mye valg

Han venter en betydelig nedgang i bruktprisene for de aller fleste elbiler etter priskuttet.

Til Bergensavisen [for abonnenter] kaller han priskuttet dramatisk.

– Og det kan få konsekvenser for konkurrentene. Det er en stor risiko for at andre bilfabrikanter må sette ned prisene for å kunne konkurrere mot Tesla. De som er i samme segmentet, har egentlig ikke mye valg, sier Næss.

Næss får støtte fra forretningsutvikler Terje Dahlgren i Finn Motor.

– For nybilkjøperen kommer Teslas prisreduksjon som en meget god nyhet. Kortsiktig vil prisreduksjonen sannsynligvis resultere i prisreduksjon for samtlige nye elbiler, uansett merke, i hele Europa, sier han til Tek.no.

– Faren er stor for at forhandlere og private som skal selge Model 3 og Y brukt, kommer til å tape på justeringen som nå er kommet fra Tesla.

Ikke langvarig

Men selv om prisfallet er stort, tror ikke NAF det vil vare evig. Tesla har nemlig kuttet prisene før, for så å øke dem igjen.

– Dette vil ikke vare i evig tid. Det er en liten luke nå, og man bør skynde seg om man vil gjøre et godt kjøp, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf til NRK.

– De som har kjøpt Tesla og som skal selge den igjen, vil få mye mindre for den. Det er ikke helt bra. Jeg tror det er mange som er sure nå, sier han.

Les mer om prisreduksjonen i saken under.