LEVERER FLENGENDE KRITIKK: Marte Mjøs Persen, transportpolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, her på Stortingets talerstol.

SV brøt forhandlinger:

Regjeringspartiene frykter veikaos

Arbeiderpartiet frykter veikaos etter at SV brøt forhandlingene med regjeringen og i stedet fant enighet med de borgerlige partiene om Nasjonal transportplan.

Publisert

Transportkomiteen på Stortinget avga torsdag formelt sin innstilling om Nasjonal transportplan (NTP) innen fristen. Som ventet ble det flertall for flere av de prosjektene som SV ikke fikk gjennomslag for i sine forhandlinger med regjeringen.

– Arbeiderpartiet frykter veikaos etter at høyresiden og SV går sammen om Nasjonal transportplan, skriver transportpolitisk talsperson Marte Mjøs Persen i Ap.

Sigbjørn Gjelsvik fra Senterpartiet har vært saksordfører for arbeidet med NTP i Transportkomiteen på Stortinget. Han gir komitékollegene i opposisjonspartiene hard kritikk for å skape usikkerhet for folk og næringsliv over hele Norge på grunn av alle de nye prosjektene som er blitt lagt til i planen uten finansiering.

– Opposisjonen har hatt over en uke på seg til å finne forslag til inndekning. De har altså ikke klart å peke på ett eneste felles forslag, heller ikke etter at komiteen har sittet et døgn på overtid i sin behandling, sier Gjelsvik.

– Når Høyre nå går sammen med SV om å lage en lang ønskeliste uten å ha penger til det, blir bare NTP en lang ønskeliste med stor usikkerhet på hva som vil skje når. Jeg tror folk i Norge er lei av at politikerne lager lange ønskelister som aldri blir noe av, sier Persen.

(©NTB)