MODERNE: Toyota RAV4 har fått en etterlengtet oppgradering av skjermer og infotainmentsystem.

Toyota RAV4 oppgraderes:

Dette blir nytt på bestselgeren

Velkjente RAV4 får nå flere av de samme nyhetene som kommer på Toyotas nye elbil. Blant annet en langt mer moderne infotainmentskjerm.

Publisert

Kjennere av dagens RAV4, som Motor kåret til årets beste bilkjøp i 2020 (les mer her), legger straks merke til skjermen over midtkonsollen. Den er blitt større – 10,5 tommer – og med en langt bedre skarphet og fargegjengivelse.

Kvalitetsløft

Vi som har kjørt Toyotas nye elbil, bZ4X (les test her), kan underskrive på at den nye multimediafunksjonaliteten til Toyota har fått et viktig kvalitetsløft.

Det nye oppsettet gir blant annet skybasert navigasjon som kontinuerlig oppdaterer reiseruta med livedetaljer om trafikk- og veihendelser og for eksempel parkeringsmuligheter på destinasjonen.

NY FARGE: Denne hvitfargen blir tilgjengelig på nye RAV4 fra og med 2023-modell.

Overvåking

Som tilleggsfunksjon kan man også få et innebygd navigasjonssystem som vil fungere uten datatilkobling. Den gjenkjenner også motorveiskilt og kan gi lokale værvarsler.

Bilen får også ulike nyttige og praktiske fjernfunksjoner, som styring av klimaanlegget, åpning og lukking av dører, og diverse overvåking av bilen.

Selve instrumenthuset er nytt og digitalt, og med mer fleksible skjerminnstillinger. Det er et utvalg av fire stiler og tre oppsett – med muligheten til å individualisere valgene.

Bedre sikkerhet

Sikkerhetsmessig får RAV4 utvidet kollisjonsvarsling for veikryss. Systemet varsler om bilen er i ferd med å krysse banen til møtende trafikk, og om fotgjengere krysser veien bilen skal inn på.

Et system som hjelper sjåføren å unngå en fotgjenger som har gått ut i veien, samtidig som bilen holdes innenfor kjørefeltet, er også tilgjengelig.

En ny farge introduseres også: Platinum White Pearl – som du kan se på bildet høyere opp.