UNDERSTELL: Bildet er et illustrasjonsfoto av en annen bil.

Får prisavslag etter bruktbilhandel:

Omfattende rust på «meget pen» bil

Bruktbilen var «meget pen og velholdt», ifølge bruktbilfirmaet som solgte den. Men bare to uker etter kjøpet avdekket NAF omfattende rustangrep.

Den 12 år gamle bruktbilen fra BMW 3-serien var ikke så fin som annonsen fra bruktbilfirmaet på Sørlandet indikerte. I tillegg til å skrive at den både er meget pen og velholdt, ble det også opplyst at bilen har fulgt alle servicer, og at den nylig var EU-godkjent.

Et par fra Nord-Norge kjøpte bilen usett og fikk den overlevert på en flyplass. Men gleden over en ny bruktbil ble kortvarig.

Bare «normal slitasje»

NAF-testen bare to uker senere avdekket omfattende rustangrep i vognbunnen på bilen, som kostet 100.000 kroner.

Kjøperne fikk også to spesialiserte rustverksteder til å sjekke bilen. De konkluderer med at det er kraftige og tydelige rustangrep som har oppstått over tid.

Bruktbilforretningen som solgte bilen, mener derimot at rusten må anses som normal slitasje.

Får prisavslag

Bruktbilkjøperne klaget til forbrukermyndighetene. Nå har Forbrukerklageutvalget vedtatt at bruktbilfirmaet som solgte bilen, skal betale tilbake 20.000 kroner, i tillegg til 3000 kroner som kjøperne hadde i utgifter for å få dokumentert rustskadene.

Forbrukerklageutvalget mener den positive annonseteksten ga kjøperne forventning om at bilen var i god stand, og at de dermed ikke burde forvente at det bare to uker etter kjøpet ble avdekket omfattende rust.

Forbrukerklageutvalget viser i vedtaket sitt til sakkyndig-rapportene, om at rustskadene har oppstått over tid.

{"totalCount":0,"result":[]}