BARE SE, MEN IKKE KJØRE: Her er Fisker Ocean på Oslo Motor Show i oktober i fjor.

Ocean-WLTP:

Fisker får maks­rekkevidde på over 70 mil

Ocean Extreme overgår Fiskers egne anslag – med god margin.

Publisert Sist oppdatert

Fisker Ocean har vært lenge annonsert og mye omtalt, men svært få har satt seg bak rattet i et eksemplar. Det er i ferd med å endre seg. De siste godkjenningene skal være på vei, og i løpet av 2023 vil de første kundene ha bilene i hende.

Fisker Ocean

    • Ocean er første modell fra Fisker, produsert ved Magna Steyr-fabrikken i Graz.
    • Ocean Sport – pris fra kr. 394.093, 440 km rekkevidde (estimat), forhjulstrekk, 17,1-tommers infotainmentskjerm, digitalt bakspeil, panoramatak uten solceller, vinterpakke som tilvalg.
  • Ocean Ultra – pris fra kr 536.584, 610 km rekkevidde (estimat), firehjulstrekk med dobbeltmotor og bakhjuls­frakobling, 17,1-tommers infotainmentskjerm, digitalt bakspeil, panoramatak som kan åpnes, vinterpakke som tilvalg.
  • Ocean Extreme – pris fra kr. 680.426, 707 km rekkevidde (WLTP), firehjulstrekk med dobbeltmotor og bakhjulsfrakobling, 17,1-tommers infotainmentskjerm, digitalt bakspeil, solcelletak, California Mode, Limo Mode, oppvarmede front- og bakseter, vinterpakke.
  • Alle prisene er fra Fiskers egen norske konfigurator, uten vinterhjul. Samme sted står det at den fjerde varianten Ocean One, ikke er tilgjengelig. Modellene tilbys også i abonnement.

Dermed må også bilen utstyres med offisielle rekkeviddetall, ikke bare produsentens anslag. Og det viser seg at Fisker ikke tok munnen for full med 630 kilometer for toppmodellen. Tvert imot.

De offisielle WLTP-tallene for Fisker Ocean Extreme ble nemlig på hele 707 kilometer.

Hos Fisker er nyheten mottatt med ubehersket glede. «Den lengste rekkevidden av alle batterielektriske SUV-er som selges i Europa i dag», heter det gledestrålende i en melding. Og alt tyder på at de har helt rett.

For de to andre Ocean-variantene, Sport og Ultra, er det ennå ikke offentliggjort WLTP-tall. Her er produsentens estimater henholdsvis 440 og 610 kilometer.

Ifølge The Driven var det reservert 65.000 eksemplarer av Ocean per februar i år.

Visste du at gründer Henrik Fisker i sin tid fikk inspirasjon fra uventet hold? Les mer om det her: