KJØP HEVET: Den private selgeren må nå ta bilen tilbake og refundere hele kjøpesummen.
KJØP HEVET: Den private selgeren må nå ta bilen tilbake og refundere hele kjøpesummen.

Varebilen var ikke «god» og «solid»:

«Meget god» bil stoppet 27 dager etter kjøpet

Varebilen ble beskrevet som «meget god, påkostet» og «solid». Men bare 27 dager etter salget stoppet den. Reparasjonen koster det dobbelte av det bilen kostet.

Publisert Sist oppdatert

I fjor vår kjøpte en 23 år gammel mann i Follo en 13 år gammel Volkswagen Transporter.

Den private selgeren, en 48 år gammel mann fra Sandefjord, roste varebilen i annonsen han laget. Han listet også opp en mengde deler og komponenter som var skiftet, og understreket at service var tatt bare et par uker før salget.

Varebilen var også EU-godkjent.

Men det tok ikke mange dagene etter salget før bilen stoppet uten forvarsel – og ikke kunne kjøres videre. Kjøperen forteller at bakhjulene låste seg helt, og at den måtte taues videre.

Det viste seg at differensialen bak må skiftes. Det vil koste 96.000 kroner, og utgjør det dobbelte av prisen for hele bilen.

Bilen ble kjøpt for 47.000 kroner.

– Vesentlig

Kjøperen saksøkte selgeren, og Vestfold tingrett har i en dom nå kommet frem til at kjøpet skal heves.

I dommen trekkes det frem at bilen ble omtalt både som «meget god» og «påkostet», og at bilen dermed var i vesentlig dårligere stand enn det kjøperen kunne forvente.

– Det er et vesentlig kontraktsbrudd, skriver tingretten.

De mener bilen må ha hatt feilen på overtakelsestidspunktet. Selgeren må derfor betale kjøperen tilbake alle pengene, mot at kjøperen leverer bilen tilbake.

Dette er ikke første gangen Motor skriver om eldre bruktbiler som selgerne skryter av i annonsen, men som viser seg å ha så store feil at kjøpet blir hevet.

Senest for et par uker siden skrev vi om denne «påkostede» bilen som like etter salget fikk bruksforbud av vegvesenet.