IKKE MILANO LIKEVEL: Vi presenterer ... Alfa Romeo Junior.

Produseres i Polen:

Alfa Romeo tvinges til navnebytte av regjeringen

Italias industriminister truet med rettslig forfølgelse av Alfa Romeo fordi bilmerket kalte sin første elbilmodell «Milano». Nå har bilen fått et nytt navn: «Junior».

Publisert

Stolt som en hanekylling viste Alfa-sjef Jean-Philippe Imparato frem merkets første elbil, en mellomstor SUV oppkalt etter Italias nest største by – der forløperen til Alfa Romeo-brandet startet opp i 1910.

Men bilen skal skrus sammen i Polen. Og dermed startet bråket.

– En bil som kalles Milano, kan ikke bli produsert i Polen. Det er forbudt etter italiensk lov, sier industriminister Adolfo Urso.

Ostelov

Den aktuelle loven kom i 2003 og fastslår at det er forbudt å presentere varer produsert i andre land som om de kommer fra Italia. Loven har blant annet vært anvendt for å hindre amerikansk parmesan-ost.

Alfa tar ikke opp kampen mot italienske mnyndigheter og har allerede annonsert at bilmodellen nå heter «Junior», ikke «Milano».

Bakker ut

Imparato mener han har mange gode argumenter for å beholde navnet, ikke minst det faktum at bilen er designet nettopp i Milano. Men det var enda bedre grunner for å vike.

– Når du beveger deg inn i politiske diskusjoner, så mister du umiddelbart halvparten av kjøperne og det ønsket vi å unngå, sier han.