BOMPENGER: Husk å melde eierskifte når du selger bilen.

Gikk i bompengefella:

Solgte bilen og fortsatte å betale bompengene

Selgeren av en eldre Ford Focus gikk i den klassiske bompengefella: Han solgte bilen og fortsatte å betale for bompengepasseringene.

Publisert

Det er mye å huske på når du kjøper og selger bil. Når du selger, må du avslutte bompengeavtalen din. Hvis ikke, risikerer du å få regningene for bompasseringene til kjøperen.

Det var akkurat slike regninger en mann fra Asker fikk, etter at han solgte sin 13 år gamle Ford Focus.

Det tok også svært lang tid før han oppdaget tabben.

Først 16 måneder etter salget, forsto selgeren hva han hadde gjort. Da hadde han i 16 måneder betalt nærmere 14.000 kroner i bompengepasseringer som var foretatt av ny eier.

Flere artikler

Motor har tidligere skrevet flere artikler om dette temaet. Blant annet om Marcus Jøsang Møller, som vant frem i tingretten.

Vi har også skrevet om Lillestrøm-kvinnen Taina Bjerkholt, og om Eidar Grande Vollan, som i hele seks år har betalt bompengepasseringene til bilen han solgte.

Den private bruktbilselgeren Andreas Berge gjorde en svært dårlig bruktbilhandel. Han solgte bruktbil til 6000 kroner, og betalte senere ufrivillig og uvitende hele 14.000 kroner for bompengepasseringene til den nye eieren.

Må betale tilbake

Vi har også skrevet om bergenseren som klaget til forbrukermyndighetene, og fikk medhold. Forbrukerklageutvalget vedtok at den nye eieren av bergenserens bil, en mann fra Telemark, skulle betale tilbake 1781 kroner til bergenseren – som tidligere hadde betalt samme sum til bompengeselskapet.

Asker-mannen som har betalt nærmere 14.000 kroner for bompasseringene for Forden han solgte, gikk også til forbrukermyndighetene.

Forbrukerklageutvalget har nå vedtatt at kjøperen av Forden skal betale tilbake de nærmere 14.000 kronene selgeren har betalt til bompengeselskapet.

Og ikke bare det.

Forsinkelsesrenter

Kjøperen må også betale forsinkelsesrenter, som i denne saken utgjør i underkant av 2000 kroner, Rentesatsen på forsinkelsesrente er høy. Fra 1. januar i år er den på hele 10,75 prosent, opp fra 9,25 prosent, som var satsen før årsskiftet.

Forbrukerklageutvalget viser også i denne saken, som i saken med bergenseren, til Høyesterettsdommen som falt i 1997, som begrunnelse for sitt vedtak.

I Høyesterettsdommen heter det at den som betaler en annens forpliktelser, normalt har et regresskrav mot denne personen.