BETALTE IKKE: 62 ganger passerte mannen fra Telemark slike bomstasjoner, og lot bilselgeren i Bergen få regningen.

Passerte bomstasjoner 62 ganger:

Kjøpte bil – lot selgeren få bomregningene

Gjennom tre måneder passerte en mann bomstasjoner 62 ganger for totalt 1781 kroner. Men han nektet likevel å betale da bilens tidligere eier fikk regningen i postkassen sin.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Bruktbilkjøperen lot bruktbilselgeren få bompengeregningene.

Det er mye å huske på når du kjøper og selger bruktbil. Blant annet må eierskifte meldes til bompengeselskapet man har avtale med.

Hvis ikke det gjøres er tidligere eier ansvarlig for bompasseringene.

Det fikk en mann fra Bergen erfare da han solgte sin eldre bruktbil til en 28 år gammel mann fra Telemark. Flere måneder etterpå dumpet det fakturaer ned i bilselgeren postkasse for bompengepasseringer.

Les også: 42 milliarder i bompenger

62 passeringer

Over en periode på tre måneder kjørte den nye eieren gjennom bomstasjoner hele 62 ganger for totalt 1781 kroner.

– Kan du betale, spurte den tidligere eieren av bruktbilen.

Men han fikk ikke svar på sin skriftlige henvendelse, heller ikke på gjentatte purringer. Til slutt måtte den tidligere eieren betale den sure bompengeregningen.

Hvis ikke ville den gått til inkasso. Autopass-avtalen er nemlig krystallklar på at det er tidligere eier som er ansvarlig helt til eierskifte blir meldt.

Les også: Bilistene betaler 42 prosent av motorveiene

Men ifølge en 23 år gammel dom i Høyesterett har kjøperen et ansvar for å dekke sine egne bompasseringer, selv om det ikke er meldt eierskifte – slik det skulle vært gjort.

Selgeren i denne saken klaget til Forbrukerrådet og deretter til Forbrukerklageutvalget samtidig som han betalte bompengeregningen – og Forbrukerklageutvalget har nå gitt ham fullt medhold, med støtte i Høyesterettsdommen.

– Bompengekostnader etter overlevering skal dekkes av kjøperen selv, skriver Forbrukerklageutvalget i sitt vedtak.