KJØRER PÅ: Tesla har ingen umiddelbare planer om en face-lift på Model Y.

Venter med oppgraderingen:

Elon Musk: Ingen ny Model Y i år

Tesla Model 3 har fått en face-lift, og det var ventet at Model Y straks ville få samme behandlingen. Slik blir det ikke.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst kom det en oppdatert versjon av Tesla Model 3, og det er ventet at Model Y vil få en liknende overhaling. Det har vært spekulert i at det ville skje i 2024, men det benektes av Elon Musk, melder Automotive News.

– Det kommer ingen oppdatert Model Y i år, skrev Musk på X den 8. juni, som svar til en Tesla-fan. Så la han til: 

– Jeg bør nevne at Tesla kontinuerlig forbedrer sine biler, så selv en bil som er seks måneder nyere vil være litt bedre.

OPPGRADERT: Dagens Tesla Model 3 har en ny front og hekk, i tillegg et nytt interiør, sammenliknet med utgaven som ble lansert i 2019.

Ny front

Oppgraderingene på Model 3 er blant annet stemningslys innvendig, ventilerte seter og en blindsoneovervåker ved sidespeilene. I tillegg har girspaken blitt fjernet, denne funksjonen er nå på skjermen.

Dessuten er blinklyshendelen erstattet av trykknapper på rattet – til en smule irritasjon for folk som ofte kjører i rundkjøringer.

Det er også gjort utvendige justeringer på Model 3, med en ny front som gir lavere luftmotstand, og en ny design på hekken. 

Som svar på Musks innlegg 8. juni, sa noen Tesla-eiere at de venter på oppgraderingene før de kjøper seg en Model Y, som nå har færre interiørkomfortfunksjoner enn den noe billigere Model 3. 

Aldrende

Tesla startet produksjonen av Model Y i 2020 for hjemmemarkedet, mens Pde første eksemplarene kom til Norge i august 2021.

Wall Street-analytikere mener Teslas aldrende modellutvalg, med unntak av Cybertruck som ble lansert i fjor, er en hovedårsak til at bilprodusentens salgsvekst avtar globalt.

Model Y er Norges klart mest leverte nybil i 2024, med drøyt 6500 eksemplarer, ifølge statistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken. Samtidig er det en halvering av tilsvarende tall fra 2023.