BARE KONSEPT: Det har fra tid til annen dukket opp tegninger av det som skulle bli Apples første bil, men ingen ting har blitt virkelighet.

Skrinlegger iCar:

Apple dropper bilplanene, velger KI istedet

Apples planer om elbil har i en årrekke vært bilbransjens best kjente hemmelighet. Men nå har de gitt opp hele greia.

Publisert

Det siste tiåret har Apple jobbet med å lage en elbil. Nå skal de ha droppet hele prosjektet, som ble sett på som noe av det mest ambisiøse Apple har begitt seg ut på, melder Automotive News.

Beslutningen skal ha blitt sluppet internt tidligere denne uken, og skal ha kommet overraskende på dem som jobbet med prosjektet.

Avdelingen som utviklet bilen, Special Projects Group, skal overføres til en annen avdeling som driver med kunstig intelligens.

Det er samtidig sannsynlig at deler av den staben som jobbet med design og maskinvare blir overflødige.

Gigantinvestering

Apple startet arbeidet med å utvikle en bil rundt 2014, og har investert hundrevis av millioner dollar i dette. 

Målet var å lage en selvkjørende elektrisk bil, men det har vært mange skjær i sjøen underveis, og både ledelse og strategi skal ha blitt forandret en rekke ganger.

Nylig gikk det rykter om at ferdigstillelse av bilen var utsatt til 2028, og at Apple ikke lenger siktet mot en bil med selvkjøringsnivå 4, men på nivå 2.

Det var ventet at bilen kom til å koste rundt 100.000 dollar. Men det ble også kjent at mange i ledelsen var i tvil om de noen gang ville tjene penger på bilen, og om bilen noensinne ville bli ferdig.

Svaret er altså «nei» på begge spørsmål.