SUV-FLAGGSKIPET: Audi Q8 (bildet),er i dag toppmodellen i Audis SUV-sortiment. Etterfølgeren blir elektrisk - og blir etterfølgeren til suksessen e-tron.

Erstatter e-tron og Q8:

– Audi har planene klare for neste store el-SUV

Audi har konkludert om sin neste elbil i det store SUV-segmentet, melder tysk bransjemagasin. Q8 e-tron skal bygges på en ny elbil-dedikert plattform og produseres i Belgia.

Publisert Sist oppdatert

Den e-tron-modellen som har blitt en norsk bestselger, er utviklet på en modifisert fossilbil-plattform, en variant av produktplattformen som er dagens Q7 og Q8 er konstruert på.

Neste generasjon vil derimot være fullt og helt på en dedikert plattform. Det dreier seg om den såkalte PPE-plattformen (PPE står for Premium Platform Electric), som Audi og Porsche utvikler i fellesskap, skriver Automobilwoche.

De første elektriske PPE-utviklede Audi-modellene ventes fra sent neste år. De første modellene ventes å være SUV-en Q6 e-tronic og deretter kombi-sedanen A6 e-tronic. De skal etter planen produseres i Audis hjemby, Ingolstadt i Bayern.

Men når flaggskipet Q8 e-tron kommer i 2026, så blir den satt sammen på fabrikken i Belgia, der også dagens e-tron produseres.

Den nye Q4 e-tron som nettopp er lansert bygges på Zwickau-fabrikken i Tyskland, samme sted som VW ID.3 og ID.4.