FORNØYD SJEF: Tesla-sjef Elon Musk sendte gratulasjoner til troppene da det fredag ble klart at selskapet passerte 200.000 leveringer i andre kvartal.

Salgstall for første halvår:

Volvo og Tesla med rekordtall

Volvo og Tesla rapporterte fredag at selskapene har hatt rekordhøye leveringstall i årets seks første måneder.

Publisert

Volvo solgte 380.757 biler i første halvdel, opp hele 41 prosent fra pandemipregede tall i 2020. Tallet er det høyeste for Volvo noen gang for et første halvår.

«Salgsveksten var drevet fram av sterk etterspørsel i Kina, USA og Europa som alle rapporterte tosifret vekst sammenlignet med de seks første månedene i 2020, da markedene var sterkt preget av Covid-19-pandemien», skriver Volvo Cars i en pressemelding.

For Tesla har det også blitt rekord: Selskapet produserte 206.421 biler og solgte 201.250 i andre kvartal.

Nesten hele produksjonen var Model 3 og Model Y.

I første kvartal sendte Tesla 184.800 biler ut på markedet, og med takten fra april, mai og juni øker Tesla sine muligheter til å passere en million produserte biler i løpet av ett år for første gang i selskapets historie.

Det er selvfølgelig en mulig milepæl for verdens mest verdifulle bilselskap, selv om flere av deres konkurrenter lager nesten 10 ganger så mange biler.

Som i Norge

Tallene for Tesla og Volvo globalt står i stil med registreringstallene som ble rapportert i Norge torsdag.

Tesla Model 3 er Norges mest solgte bil så langt i 2021, etter veldig høye leveringstall i juni.

Volvo har gode tall for flere av sine modeller, og med en økning på 93,3 prosent fra 2020 er Volvo nå Norges nest største bilmerke – bak Toyota.

PS: Bilprodusentene har litt ulik praksis for hvor hurtig de rapporterer salgs- og regnskapstall, men de fleste store kommer med tall i første halvdel av juli.