HURTIG FARKOST: Det var en bil som på bildet, en Lamborghini Huracán Spyder, nordmannen kjørte – men ikke akkurat denne.
HURTIG FARKOST: Det var en bil som på bildet, en Lamborghini Huracán Spyder, nordmannen kjørte – men ikke akkurat denne.

Råkjørte i Danmark:

Nordmann får ikke Lamborghini tilbake

Nordmannen som fikk den splitter nye Lamborghinien sin beslaglagt etter at han ble tatt for å kjøre i 228 kilometer i timen i Danmark, får ikke bilen tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Det bestemte retten i danske Hjørring fredag, skriver Fædrelandsvennen [for abonnenter], som siterer den danske avisen Nordjyske. Stavangermannen hadde bare noen timer tidligere kjøpt den italienske sportsbilen for 2,8 millioner kroner i Tyskland og var på vei tilbake til Norge, da han i oktober i fjor ble stanset på E39 på Nord-Jylland.

Fartsgrensen på strekningen er 130 kilometer i timen, men nordmannen ble stanset i 228 kilometer.

I henhold til en nylig vedtatt lov om råkjøring, ble den nye bilen konfiskert av myndighetene.

Domstolen i Hjørring avgjorde fredag at 32-åringen ikke får bilen tilbake, at han må sone 20 dager i fengsel og i tillegg mister førerkortet. Han nektes også innreise i Danmark i seks år.

Nordmannen avviser at det var han politiet filmet den aktuelle dagen, og mannen hevder han selv kjørte i om lag 140–150 kilometer i timen. Han sier til avisen at han vil anke dommen til lagmannsretten.

(©NTB)