INGEN TAKSTER: Ved bomstasjonene i byene får du ikke vite prisen når du passerer. Her på Majorstua i Oslo.

FrP-krav til regjeringen:

Forlanger å få vite takstene i bomstasjonene

FrP krever at bilistene lett skal få vite hvor mye det koster å passere bomstasjonene. Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde sammenligner bomtakstene med matprisene.

Publisert Sist oppdatert

– Det er naturlig at det legges til rette for bevissthet rundt betaling av avgifter og gebyrer. Når man går i matbutikken, står varens pris på hyllekanten, og man ser totalen i kassen før man betaler, skriver Tybring-Gjedde (FrP) i et brev til samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Han spør hva Hareide mener om de manglende opplysningene om bomtakstene.

For fire år siden ble det kjent at vegvesenet ønsker å droppe opplysninger om takstene ved passering av de mange bomstasjonene i bystrøk.

Årsaken var plassmangel, fordi det er forskjellige priser avhengig av kjøretøyets vekt, og om kjøretøyet går på elektrisitet, diesel eller bensin, eller om det er en hybrid.

I 2019 forsvant takstskiltene fra bommene i storbyene.

Ikke godt nok

Christian Tybring-Gjedde mener det ikke er godt nok at bilistene selv må finne ut hvor mye de må betale, selv om takstene er lett tilgjengelige på nettsidene til bomselskapene.

– Elektroniske skilt kunne vist høyeste pris for de tre undergruppene i takstgruppe 1, og de to undergruppene i takstgruppe 2, foreslår Tybring-Gjedde i brevet til samferdselsministeren.

GØY PÅ LANDET: På motorveiene utenfor bystrøk får du vite prisene. Her fra den nye motorveien ved Elverum.