KLAR I ÅR: Det skal bli seks andre farger å velge mellom, i tillegg til denne.

Pris og rekkevidde klar:

Dette er nytt på ID.3

Volkswagen-modellen får noen justeringer og blir litt billigere enn antatt.

Publisert Sist oppdatert

Den første oppgitte innstegsprisen på nye Volkswagen ID.3 var 401.500 kroner, men dette var rett før jul. Siden har importører og produsenter blitt nødt til å forholde seg til de norske avgiftsendringene som ble innført 1. januar i år. Etter Motors utregning lå påslaget an til å bli snaut 15.000 kroner.

Etter noen runder med kulerammene har Volkswagen endt opp med en startpris som er litt hyggeligere å bruke i annonsering: 394.900 kroner for ID.3 Pro.

Ett hakk opp vil du få ID.3. Pro S for 454.700 kroner. Den viktigste forskjellen på disse to er rekkevidden. Pro får et batteri på 58 kWh og en offisiell rekkevidde på 425 kilometer, Pro S blir utstyrt med 77 kWh og skal trille i 555 WLTP-målte kilometer.

Under ser du sammenlikninger av «gamle» ID.3 (i turkis) over den nye versjonen (i gyllenbrunt).

Les bildetekstene for å se hva Volkswagen fremhever av forskjeller:

FRONTEN: Den svarte forhøyningen er borte på den nye versjonen (nederst). Støtfangeren er endret og har fått luftinntak på sidene.
AKTERPARTIET: Lysene skal gå noe lenger inn mot logoen, etter mønster fra ID.4 og ID.5, uten at vi helt klarer å se forskjellen på akkurat disse bildene.
INTERIØRET: Skjermen er blitt større (nederst) og skal ha vokst fra 10 til 12 tommer. Modulen i seg selv ser ganske lik ut, antakelig er det en større del av denne som nå blir tilegnet skjerm. I tillegg er nedre del av dashbordet, samt dørene, forsynt med et mykere materiale enn før.