SKAL HA BLITT SVINDLET: Hans Morten Bruun og Else Margarethe Torsvik Bruun

Bilselger:

Tiltalt for svindel av Else Margarethe og Hans Morten

En 43 år gammel bilselger er tiltalt for grovt underslag av pengene til totalt syv privatpersoner og ett firma.

Publisert Sist oppdatert

Den 43 år gamle mannen fra Gjøvik var innehaver og daglig leder av bil­forretningen Autoco Hamar, som senere skiftet navn til Bil-Partner. 

Våren og sommeren i fjor skal han ifølge en tiltalebeslutning fra Innlandet politidistrikt ha svindlet syv privatpersoner og ett firma for til sammen 2,02 millioner kroner.

Underslagene anses som grove av politiet, fordi det er betydelige beløp, og det har pågått over lengre tid av en person som har hatt særlig tillit gjennom jobben sin.

Blant de som skal være svindlet, er ekteparet Hans Morten Bruun og Else Margarethe Torsvik Bruun i Bærum, som satt inn sin fine Polestar 2 for formidlingssalg hos bilforhandleren.

Formidlingssalg innebærer at et firma bistår med å få solgt bil for privat­personer. Etter salget skal bil­forhandleren overføre selgernes andel av salgssummen til dem, fratrukket et formidlingsgebyr som partene har avtalt.

Beholdt pengene

Men etter at bil­forhandleren på Hamar solgte Polestaren videre til den nye eieren, beholdt innehaveren selv pengene, uten å gi dem videre til ekteparet.

Motor skrev om ekteparet i fjor sommer. Det ble starten på en serie reportasjer, hvor Motor har satt søkelys på bilsvindel på Hamar som dels er pådømt, og dels har vært under etterforskning.

Det har også vært forgreininger ned til Sørlandet, hvor bilforhandler Carl Wiborg er dømt for svindel.

Wiborg får nå straffesaken sin opp for lagmannsretten.

Slettet ikke pant

I tillegg til ekteparet Bruun er ytterligere seks privatpersoner og ett firma omfattet av tiltalen i den nye saken fra Hamar.

Totalt fem bilselgere skal ikke ha fått oppgjør etter formidlingssalg, to bilkjøpere kjøpte biler som de betalte, men som de aldri fikk, og én bilselger opplevde at hun solgte bilen sin gjennom bilforhandleren, men uten at forhandleren slettet pantet, slik han etter avtalen skulle.

Dermed satt den kvinnelige bilselgeren igjen med en gjeld på 321.000 kroner.

– Det kan virke som om pengene fra kundene er brukt til drift og lønninger, har bostyrer for konkursen i bilfirmaet, advokat Tore Müller Famestad, tidligere uttalt til Motor.

Ingen kommentar

Beløpene i de åtte påståtte svindelsakene beløper seg fra 16.000 kroner og opp til 410.000 kroner. Sistnevnte sum gjelder ekteparet Bruun.

43-åringens forsvarer er advokat Tom Madslangsrud. Han sier til Motor at han foreløpig ikke har noen kommentar til tiltalen fra politiet.

Rettssaken mot 43-åringen er foreløpig ikke berammet.