NORGES-BIL: I løpet av året vil Nissan Leaf ha passert 70.000 registreringer i Norge og troner suverent øverst på elbiltoppen totalt.
NORGES-BIL: I løpet av året vil Nissan Leaf ha passert 70.000 registreringer i Norge og troner suverent øverst på elbiltoppen totalt.

Rimeligste Leaf gikk ned – og opp igjen:

Misforståelse skapte jojo-priser på elbil-bestselger

Nissan Leaf holder koken blant de bestselgende bilene i Norge. Jojo-prisene på den rimeligste utgaven av bilen den siste måneden vil neppe endre stort på det.

Publisert Sist oppdatert

Legendariske Leaf er den suverent mest solgte elbilen i Norge til nå. Og Leaf er den syvende mest solgte elbilen så langt i 2021 med rundt 2500 registreringer på OFV-statistikken.

Går du inn på Nissans hjemmesider i Norge i dag, vil du se Nissan Leaf med en innstegspris på 297.100 kroner (Leaf 40 kWt Acenta).

Ifølge prisoversikten fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV AS), var imidlertid innstegsmodellen frem til midten av denne uka en Leaf 40 kWt Visia til bare 205.000 kroner – en pris Nissan-importøren fortalte oss var feil, riktig pris skulle være 210.000. Motor omtalte introduksjonen av denne versjonen, som med ett gjorde storselgeren betydelig billigere.

Nå har imidlertid forskjellen opp til nest billigste på prislisten skrumpet inn. Prisen er nemlig justert opp igjen, til 232.000 ifølge OFV, eller en økning på 9,5 prosent i forhold til 210.000 kroner.

Opp igjen - eller ikke

Det hele viser seg å bero på en misforståelse.

– Prisen på 210.000 kroner er inkludert kampanjen vi har nå. Her må jeg også skylde på en misforståelse internt hos oss, da jeg var inneforstått med at dette var startprisen. Men riktig veiledende startpris for Leaf Visia er 232.000 kroner. Kampanjepris er 210 000 kroner, sier Knut Arne Marcussen, kommunikasjonssjef i Nissan i Norge, som også forklarer hvorfor den ikke vises på nettsiden til Nissan:

– Visia er ikke introdusert på nettsidene våre fordi den ikke er i landet ennå, og vi selger ut det vi har på lager nå først. Senere i sommer vil den dukke opp sammen med ny prisliste. Men du kan selvsagt bestille bilen hos din forhandler allerede nå.