THE WEY FORWARD: Det kinesiske luksusmerket Wey introduseres i Europa neste år.

Ny premium-SUV:

Ny kinesisk ladehybrid med rekordlang rekkevidde

Bilgiganten Great Wall Motor lanserer luksusmerket Wey i Europa neste år med en ladehybrid som har rekordlang rekkevidde på strøm: 150 km.

Publisert Sist oppdatert

Bilmodellen har foreløpig navnet Coffee 01. Det er uklart om det til syvende og sist blir mulig å gå i bilbutikken og bestille en slik kaffe.

Det er heller ikke klart hvor bilen faktisk kommer i salg. Konsernet Great Wall Motor, en av Kinas største bilprodusenter, vurderer introduksjon i en håndfull markeder, men det er ennå uklart om Norge blir blant disse.

Nio, en av deres største konkurrenter, gjør sin Europa-entré i Norge om noen uker. Med suksess for Nio øker sannsynligvis sjansen for at Great Wall Motor og Wey kommer hit også.

Coffee 01 er en ganske lekker SUV, om enn ikke eksteriørmessig original. Det foreløpig fremste attributtet er batteriet på hele 41,8 kWt, noe som skal gi rekordlang elektrisk rekkevidde på 150 km.

Det er uklart om det er etter NECD-syklusen (som antyder reell rekkevidde på 11-12 mil) eller WLTP.

Bilen har elmotor på begge akslinger og altså firehjulsdrift. Den kommer med bensinmotor på 2,0 liter og har en samlet systemeffekt på 450 hk.

Blant de teknologiske finessene som er kommunisert, om enn ikke så detaljert: Ansiktsgjenkjenning, 360-graders kamera, 5G-tilkobling, head-up-display med navigasjonspiler i realtid – og 14-tommers infoskjerm.