DYRERE: Å kjøre kraftfulle Ford Mustang Mach-E blir et knepp dyrere.

Uavklart i Norge:

Kraftig prishopp for Ford Mustang Mach-E i USA

Ford øker prisene dramatisk for sin elbil Mustang Mach-E med bakgrunn i høyere råvare- og delepriser. Ford Motor Norge har ikke avklart om de norske prisene også skal opp.

Publisert

Fra Fords hovedbøle i Dearborn i Michigan kom torsdag kveld beskjeden om at høyere råvarepriser, uventede kostnader med deleflyten fra underleverandører og «raskt endrede markedsforhold» betyr nye priser for Mach-E, skriver Automotive News.

Innstegsprisene øker mellom 3000 og 8000 dollar (ca. 29.000 og 77.000 kroner etter dagens kurs), avhengig av modellvariant.

  • Long Range-utgaven med firehjulstrekk, som er populær i Norge, går opp 8000 dollar (ca. 77.000 kroner).

  • GT-modellen med firehjulstrekk øker 7900 dollar (vel 76.000 kroner).

  • For standardutgaven med bakhjulstrekk øker prisen med 3000 dollar (ca. 27.000 kroner).

I Norge har Mustang Mach-E kommet som Standard Range med bakhjulstrekk og Long Range med enten firehjulstrekk eller bakhjulstrekk. Ifølge Automotive News planlegger Ford å fase ut produksjonen av bakhjulstrekkeren med lang rekkevidde, men Ford Norge avviser at det vil skje.

Ford Norge har avklart hvordan norske priser vil endres, utover at de fleste Mach-E-modellene vil bli påvirket av momspåslaget på priser over 500.000 kroner, noe som kommer fra og med årsskiftet.

Ford gjorde nylig tilsvarende prisøkninger sin elektriske pick-up, F-150 Lightning. Det er en bil som er ekstremt etterspurt i USA, men foreløpig ikke er aktuell for det norske markedet.