STELLANTIS-PARTNER: Harald Frigstad, konsernsjef i Bertel O. Steen.
STELLANTIS-PARTNER: Harald Frigstad, konsernsjef i Bertel O. Steen.

Bertel O. Steen overtar:

Fiat og Alfa får ny norsk importør

Bertel O. Steen overtar importen av Fiat, Alfa Romeo og Jeep til Norge. Importøren har dermed norsk hånd om sju Stellantis-merker.

Publisert Sist oppdatert

Stellantis er verdens fjerde største bilprodusent, med 14 merker i porteføljen. Halvparten av disse får nå norsk import gjennom Bertel O. Steen-systemet, et samarbeid som ble innledet med BOS-importen av Peugeot til Norge i 1930.

Også Fiat har en gammel historie med Bertel O. Steen.

– Fiat ble grunnlagt av Giovanni Agnelli i 1899 – to år før Bertel O. Steen ble grunnlagt. Faktisk hadde Bertel O. Steen agenturet på Fiat fra 1909 til 1929, og Fiat var et meget viktig merke for konsernet i disse årene, sier Simen Heggestad Nilsen, direktør for Stellantis Norge i Bertel O. Steen, i en pressemelding.

– Fiat er fremdeles et velkjent varemerke som har flere spennende modeller, blant annet elektriske Fiat 500. Alfa Romeo er et ikonisk italiensk bilmerke kjent for sitt unike design og sportslighet. Alfa Romeo skal være helelektrisk i 2027, som et av de første Stellantis-merkene. Jeep er også en sterk merkevare med lange tradisjoner. De har kommet med gode pluginhybrider, og kommer med en helelektrisk modell i 2023, sier han.

– Med denne avtalen blir Bertel O. Steen hovedpartner for Stellantis i det norske markedet. Det bidrar til å utvikle vår forretningsstrategi til å bli mer effektiv og konkurransedyktig i det norske markedet. Vi er trygge på at våre merker vil utvikle seg enda bedre i Norge med denne nye organiseringen, sier Philippe Narbeburu, direktør for europeiske markeder i Stellantis.

Bertel O. Steen har allerede import av Peugeot, Citroën, Opel og DS til Norge.