BARE ET HINT: «Tesla Model 2» slik den ble fremstilt under et aksjonærmøte i mai i år.

Elon Musk:

Tesla skal lage billig­bil i Berlin

Fredag kom Elon Musk med en nyhet mange har ventet på.

Publisert Sist oppdatert

«Tesla Model 2», som ideen ofte er kalt uten at noe navn er offentliggjort, har vært snakket om lenge. 

Ved Teslas større evenementer de siste årene har det vært nettopp en slik melding spekulasjonene i forkant har dreid seg om: At selskapet skal begynne å lage en bil som er markant rimeligere enn Model 3. 

Aksjonærmøtet i mai i år er et godt eksempel. Da var forventningene bygget opp i betydelig grad, såpass at Musk vitset litt om det.

Nå er vi likevel ett hakk nærmere. 

Fredag besøkte nemlig Tesla-sjefen fabrikken i Grünheide utenfor Berlin. Og under et møte med de ansatte var han ifølge Reuters klar på at en rimeligere Tesla kommer. 

Han sa dessuten at bilen – i hvert fall også – vil bli laget i Tyskland.

Ifølge samme kilder skal Musk ha sagt at den nye modellen vil koste 25.000 euro. Med dagens ikke spesielt gunstige kronekurs betyr dette en norsk pris på oppunder 300.000 kroner.

Alle som har fulgt med på meldingene fra Tesla og Musk en stund, vet at det kan ta vinter og vår fra noe blir snakket om, vist og lovet, til produktet faktisk foreligger. Cybertruck er et godt eksempel.

Men nå er Cybertruck omsider på veiene i USA, så vidt det er, etter en produksjonsstart som ifølge Musk selv har bydd på mange utfordringer. Da er det kanskje rom for å løfte blikket igjen.

● I dag lager fabrikken i Grünheide utelukkende Model Y.

● Tesla har, sin vane tro, unnlatt å bekrefte opplysningene overfor Reuters.