VERDENSPREMIERE: Renault 4Ever er basert på ikonet Renault 4.

Renault 4 og 5:

Gir nytt liv til gamle sjarmører

Retroversjonen av Renault 4 ligger noen år fram i tid – med mulighet til å droppe hjulet på taket. Men den knallgule versjonen av Renault 5 er bare et drøyt år unna.

Publisert Sist oppdatert

PARIS (Motor): Renault hadde kalt inn sine morskeste sikkerhetsvakter med propp i øret og pyntet utstillingslokalene i Paris til fest i morgentimene i dag.

Selveste president Macron var meldt for å kikke på et par retroutgaver av modeller fra hans egen ungdomstid.

Mindre spektakulær

Størst nyhetsverdi hadde kanskje Renault 4Ever.

Utstillingen i Paris er verdenspremieren på det som på alle vis er en konseptbil, og som selvsagt blir langt mindre spektakulær når den kommer på veiene en gang i 2025.

GANSKE LIK: Elektriske Renault 5 er tro mot originalen, og kommer på veiene i 2024.

Likhetstrekk

Renault 4 ble lansert i 1961 som en mer moderne utfordrer til 2CV, som Citroën lanserte et par år etter krigen. Totalt solgte Renault 4 i over åtte millioner eksemplarer, før produksjonen ble faset ut tidlig på 90-tallet.

Kikker man på vinduslinjer og detaljer i støtfangere og lys, så ser man likhetstrekkene med originalen. Men for mange vil nok dette bare være enda en liten og kul SUV-aktig sak.

FIREDØRS: Salget av den originale 5-eren tok fart da den kom med dører også til baksetene. Det samme har selvsagt også 2024-versjonen.

Retroversjonen av Renault 5 derimot, begynner å nærme seg produksjon. Og Renault har lovet at den endelige modellen skal være svært lik konseptmodellen som har blitt vist fram noen ganger – også her i Paris.

FLERBRUKS: Renault Scenic kommer også i en forfriskende ny og heleelektrisk versjon i 2024.

Fireseter

Da snakker vi om et design som utvendig er svært tro mot originalen som kom i 1972, og som ble Frankrikes mest solgte bil i 10 år fra 1974. Innvendig er naturligvis alt tipp, topp moderne og digitalt.

Dette er den naturlige arvtakeren til Zoe, men blir trolig kun en fireseter.