MULIG KANDIDAT: Bildet viser en Toyota Corolla fra 2004.

Kollisjonspute-feil:

Toyota kaller tilbake 50.000 biler i USA

Toyota ber eiere av 50.000 biler om oppsøke verksted etter funn av en alvorlig feil i kollisjons­putene, som i verste fall kan eksplodere. Problemet gjelder ikke norske biler.

Publisert Sist oppdatert

Feilen gjelder i enkelte 2003–2004 Corolla-modeller, 2003–2004 Corolla Matrix-modeller, and 2004–2005 RAV4-modeller med Takata-kollisjonsputer.

– Dersom kollisjonsputen utløses, er det sannsynlig at deler innvendig vil eksplodere og skyte ut skarpe metalldeler som kan forårsake død eller alvorlige skader på sjåfør eller passasjerer, skriver Toyota i en uttalelse.

Globalt er det registrert over 30 dødsfall, 26 av dem i USA, i tillegg til hundrevis av skader.

Bileierne bør kontakte en lokal bilforhandler som da vil ta seg av det praktiske rundt tauing og reparasjon, opplyser den japanske bilprodusenten.

Eierne bes om å sjekke nettstedet nhtsa.gov/recalls, hvor man kan plotte inn ID-nummeret på kjøretøyet sitt for å se om det gjelder deres bil. Det er ikke kjent om noen av de 50.000 kjøretøyene befinner seg i Norge.

Flere andre bilprodusenter har tidligere måttet tilbakekalle biler med kollisjonsputer fra den japanske produsenten Takata, deriblant Ford, Tesla og Mercedes.

Toyota Norge opplyser til NTB at feilen ikke gjelder biler i Norge.

Feilen er funnet i biler som har kollisjonsputer fra produsenten Takata. Det har blitt funnet lignende feil hos akkurat denne kollisjonspute-typen hos andre bilprodusenter tidligere år.

(©NTB)