BOBIL: Bobil fra merket og modellen Challenger Mageo, samme merke og modell som bobilen som havnet i rettssak.

Registerreimen røk:

Gikk til rettssak, manglet gode bevis

Bobilkjøperen trodde han skulle vinne saken. Men han hadde ikke bevis, og tapte.

Publisert

Da registerreima røk og motoren havarerte på den 14 år gamle bobilen, gikk den mannlige kjøperen til sak mot bobilfirmaet i Trøndelag. Mannen hadde kjøpt bobilen av firmaet for 410.000 kroner to år tidligere, da bilen var 12 år gammel.

Kjøperen hadde funnet ut at bobilen hadde en konstruksjonssvakhet, som skulle vise seg å være godt kjent i bransjen. Da mener han at han burde blitt informert av bobilfirmaet.

Ble avfeid

Men det holdt ikke å vise til at bobil-modellen generelt har en svakhet, uten å dokumentere at det var årsaken til at registerrima røk.

Fordi mannen ikke hadde bevis eller dokumentasjon, ble han avfeid av Trøndelag tingrett.

– Bobilkjøperen har hverken ført den som undersøkte og demonterte motoren som vitne, eller fremlagt bilder av hvordan motoren så ut før den ble demontert, skriver tingretten i sin dom.

100.000 kr

Det er heller ikke lagt frem noen uttalelse fra verkstedet om skadeårsak.

Bobilfirmaet som solgte den godt brukte bobilen fikk heller ikke anledning til å undersøke motoren før den ble demontert.

I stedet for å få heve kjøpet, slik bobilkjøperen krevde, må han dekke både sine egne og bobilfirmaets saksomkostninger. Bare sistnevntes kom på 100.000 kroner.