FARVEL: Frps landsmøte tok farvel med Siv Jensen – og et forslag om å fjerne elbilfordelene.

Klart flertall på landsmøtet:

Frp vil beholde særfordeler på elbiler

Et klart flertall på Frps landsmøte sa nei til å fjerne særfordelene på elbiler.

Publisert Sist oppdatert

Et forslag om å behandle alle biler likt, skapte stor debatt på da Fremskrittspartiets landsmøte diskuterte forslaget til nytt partiprogram søndag.

På bordet lå et forslag fra et mindretall i programkomiteen å fjerne særfordelene for elbiler. Blant dem som støttet forslaget, var Frp-nestor Carl I. Hagen.

– Vi har alltid akseptert at bilister skal betale for bygging og vedlikehold av veinettet. Derfor er dette et prinsipielt riktig standpunkt. Jeg ser ingen grunn til at det skal være noen forskjellsbehandling, sa han.

Likebehandling av alle biler vil blant annet føre til at det også må betales moms på elbiler, påpekte Frps næringspolitiske talsperson Sivert Bjørnstad.

– Disse inntektene kan brukes til å redusere avgiftene for alle biler, påpekte han.

På motsatt side sto blant andre Hermann Fåne i FpU.

– Frp er bilistenes parti. Elbilen er den eneste billetten vi har til Frps drømmesamfunn på veien, uten avgifter og bompenger, framholdt han.

Nesten 59 prosent av delegatene sa seg enige og vendte tommelen ned for forslaget.

Fylkesvei

Det ble også stort flertall for en dissens om midler til vedlikehold av fylkesveiene Staten bør bidra med like mye som fylkene til vedlikehold av fylkesveiene, mener partiet nå.

– De rødgrønne hadde sitt prestisjeprosjekt med å løse utfordringene med fylkesveiene, men det endte med et gedigent mageplask. Fylkeskommunene greier ikke dette. Vi må ta fylkesveiene tilbake til staten, mente nyvalgt medlem til sentralstyret Truls Gihlemoen fra Innlandet Frp.

Over 60 prosent av de 230 delegatene vendte tommelen opp for mindretallets forslag.

Frps tanke er at det skal etableres en belønningsordning der staten bevilger like mye til vedlikeholdet av fylkesveiene som fylkene selv går inn med.

(©NTB)