BILLIGERE: En slik Audi e-tron S 60 Sportback, som kostet 910.220 kroner, er blitt 20.800 kroner billigere og koster nå 889.420 kroner.

Gir sterkere krone lavere pris?

Prisvirvar for Audi e-tron

Går prisene opp eller ned? Ja takk, begge deler, mener tydeligvis Audi-importøren.

Publisert

Priser på samtlige Audi e-tron-varianter endret seg, straks etter at prisene på lillebror Q4 e-tron ble kjent sist uke.

Det viser en oversikt fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) over prisene på det som var Norges mest solgte bil i 2020.

Rett og rimelig, vil noen mene, siden kronen har styrket seg mot euro med ca. ni prosent siden november. Det gjør nemlig at bilene etter hvert burde koste importøren mindre.

Etter at prisene ble satt kraftig opp i fjor vår (på grunn av en svekket krone), gikk samtlige Audi-modeller ned i pris noen måneder senere (på grunn av en styrket krone).

Dyre for de enkle

Men denne gangen går prisendringene begge veier:

e-tron 50 blir gjennomgående dyrere, mens e-tron 55 og 60 blir gjennomgående noe rimeligere. Begge de to Advanced Business-versjonene (SUV og Sportback) av e-tron 50 går opp med over 7 prosent.

I alt er det 20 versjoner av e-tron som har hatt en prisnedgang, på i snitt 2,13 prosent. Størst reduksjon, litt mer enn tre prosent, har Sport-versjonene av e-tron 55 fått.

Seks har fått prisøkning på i snitt 5,63 prosent. Snittet av prisendringene versjon for versjon er -0,34 prosent, altså knapt nok en krusning på overflaten av det totale prisbildet.

– Når det gjelder prisene på e-tron, så er det nå gjort en reposisjonering av prisene ut fra markedshensyn og det nåværende konkurransebildet, sier Morten Moum, kommunikasjonssjef i Audi, til Motor.

I dét konkurransebildet inngår blant annet deres egen Q4 e-tron, en modell som kan ha god nytte av at prisgapet til de rimeligste e-tron-variantene blir noe større.