VISER RYGGEN: Toyota bZ4x vil klatre høyt på salgsstatistikken.

Sjekk regnestykket for Toyota bZ4x:

Dette blir totalprisen på årets kanskje mest solgte bil

Bilen på bildet – trolig i denne fargen, og med firehjulsdrift og hengerfeste – kommer til å stikke fra de fleste konkurrentene på salgslistene.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke tilfeldig at det er en Toyota bZ4X i fargen Precious Silver som stikker avgårde oppe i åssiden her.

For om det ikke er særlig spenning knyttet til hvorvidt modellen blir årets mest solgte Toyota eller ikke, så er det litt ulike oppfatninger om hvilken farge som blir mest populær.

Mest for pengene

Vi lander på Precious Silver. Litt fordi det bare finnes representative bilder av bZ4X med den fargen. Stalltipset er at den litt mørkere Precious Metal blir mest populær.

Mer interessant: Hva vil bilen koste fiks ferdig på veien med frakt og omkostninger, vinterhjul, metallic lakk – og helst hengerfeste?

Motor tar utgangspunkt i utstyrsversjonen vi mener gir mest for pengene. Og – ikke minst – best rekkevidde, 460 km:

Active Tech med firehjulsdrift.

KUN ELEKTRISK: Endelig er verdens største bilprodusent på veien med et helelektrisk alternativ. bZ4x kan bestilles, med de første leveringene i juni.

Rekkevidde

Denne utstyrsversjonen har blant annet elektrisk bakluke, 360 graders panorama ryggekamera, mørke bakruter og elektrisk justerbart førersete.

Velger du den estetisk sett lekreste versjonen – Bitone – så får du svart tak, panoramatak og 20 toms felger, men også over fire mil dårligere rekkevidde (417 km).

NYSKAPENDE: Instrumentpanelet over rattet er en løsning vi ellers bare finne hos Peugeot, men som Motor gjerne skulle sett hos flere.

Et alternativ kan være Executive, som opprettholder den beste rekkevidden (459 km), men som gir en høyere grad av luksus, med blant annet kjøling i forsetene, varme i baksetene, bedre lydanlegg og en fjernstyrt parkeringsfunksjon. Men også et prispåslag på 16.000 kroner.

Regnestykket

Vi holder oss til Active Tech med firehjulsdrift. Vi ønsker oss hengerfeste og metallic lakk (bZ4x finnes i seks farger, fem av dem metallic. Bare svart er standardfarge uten pristillegg). Da blir regnestykket slik:

  • Active Tech: 492.000 (inkl. frakt/levering Oslo)
  • Metallic lakk: 9500
  • Vinterhjul (18-tom): 19.900
  • Hengerfeste: 14.000

Totalt: 535.400

Inkludert i prisen er også en serviceavtale over tre år/45.000 km.

Ladeabonnement

Toyota introduserer også to nye finansieringsløsninger:

  • Easy, som er en leieavtale over 36 måneder uten innskudd, med vinterhjul, service- og vedlikeholdsavtale, seks måneders ladeabonnement og fast rente.
  • Easy Flex har det samme utgangspunktet, men har kun tre måneders bindingstid. Her inngår også dekkhotell og forsikring i hele leieperioden.

De første bilene kommer på norske veier i juni.