VIL STRAMME INN: USAs president Joe Biden i desember 2021, idet han undertegnet en avtale som forbød import av alle varer laget ved hjelp av tvangsarbeid i Xinjiang-regionen i Kina.

Wall Street Journal:

Biden vurderer økt toll på kinesiske elbiler

Biden-administrasjonen vurderer å øke tollsatsene på kinesiske produkter, blant dem elbiler.

Publisert Sist oppdatert

Målet med den mulige innstrammingen er å beskytte USAs grønne energiindustri mot billigere kinesisk eksport, sier kilder med kjennskap til saken til Wall Street Journal.

Avisa skriver at det lenge har vært splittelse innad i Biden-administrasjonen, og at tollsatser på rundt 300 milliarder dollar i kinesiske produkter, som stammer fra Trump-administrasjonen, har blitt stående urørt. Nå pågår samtalene både i Det hvite hus og i andre deler av statsapparatet, skriver avisa.

Kinesiske elbiler er allerede underlagt en tollsats på 25 prosent, og kinesiske bilprodusenter har slitt med å få fotfeste i det amerikanske markedet.

Avisa skriver at andre mål for mulige innstramminger er kinesisk solenergiprodukter og elbilbatterier. Biden kan bruke de økte tollsatsene i valgkampen som argument for at han fører en hard linje mot Kina, heter det videre.