Vi opplever en spennende og for mange ny del av Europa på denne turen. Stedene vi besøker, var tidligere en del av dobbelt­monarkiet Østerrike-Ungarn.
Trieste. Foto: ©PromoTurismoFVG_ /

Motors reiseklubb:

Fantastisk rund­reise i Slovenia, Kroatia og Italia

Turen starter i Nord-Italia, hvor vi besøker en vingård og den tidligere østerrikske havnebyen Trieste. I Slovenia bor vi Europas grønneste hovedstad Ljubljana, besøker borger, slott og en bondegård. Nord i Kroatia møter vi trøffeljegere, bader i Middelhavet og besøker øyen Krk.

9.–16. september 2023

Pris for NAF-medlemmer: 24.950 kroner per person i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom 2750 kroner.

Prisen er beregnet med valuta 1 EUR = 10,7 NOK. Vi tar forbehold om valutaendringer samt økning av skatter og avgifter.

Dette er inkludert:

 • Flyreise med Norwegian fra Oslo til Venezia og hjem fra Pula inkludert bagasje.
 • 3 overnattinger i Ljubljana i Slovenia (3* hotell med frokost).
 • 4 overnattinger nær Opatija i Kroatia (4* hotell med frokost).
 • Lunsjer: dag 1 (snack&vin), dag 2, dag 3, dag 4, dag 5 og dag 6 (snack&vin).
 • Middag hver kveld (4 på hotellet, 4 på restaurant).
 • Drikke alle måltider; 1 glass vin & 0,3 l mineralvann – kaffe ikke inkludert.
 • Skandinavisktalende reiseleder under hele oppholdet.
 • Utfluktsprogram med innganger som beskrevet.
 • Drikkepenger til guide og sjåfør.

Ikke inkludert:

 • Lunsjer de to siste dagene.
 • Kaffepauser under utfluktene.
 • Reiseforsikring.

Påmelding:

 • Turen arrangeres for Motor av FRAM Arrangement AS.
 • For hele programmet og påmelding: www.fram.as/motor.
 • Hvis du har spørsmål om turen, kontakt oss gjerne på tlf. 22 44 31 41eller post@fram.as.

Vi flyr direkte til Venezia, hvor vi lander 13.20. Vår skandinavisk­talende reiseleder Sonja møter oss alle på fly­plassen og vi setter kursen direkte til den venetianske vin­gården og slottet Castello Roncade, for omvisning og vin­smaking. Vi reiser så mot Slovenia og hoved­staden Ljubljana, hvor vi nyter en felles middag i gamlebyen.

På søndagen blir vi kjent med den sjarmerende hoved­staden og spiser en hyggelig lunsj sammen. Det blir også felles middag i gamle­byen på kvelden.

Historiske landsbyer

På den tredje dagen besøker vi middelalderborgen Bled Grad og innsjøen Bled. Felles lunsj på torget i den lille pittoreske perlen av en barokkby, Radovljice. Denne byen er «hovedstaden» for sjokolade og honning. På ettermiddagen besøker vi derfor museet for birøkting. Felles middag på en restaurant i gamlebyen i Ljubljana.

Et spesielt gårdsbesøk

Tirsdag formiddag besøker vi grotten Postonja, 21 km lang og med dét en av verdens største dryppsteinshuler. Vi spiser deretter felles lunsj på familiegården Hudiceva Kmetija, hvor tre generasjoner driver gården sammen – de har både kyr, sauer, geiter og hester.

På vei til Italia besøker vi slottet Miramare, som en gang tilhørte den meksikanske keiseren. På ettermiddagen blir det sightseeing i Trieste – med kaffe på en av de kjente konditoriene fra den østerrikske storhetstiden. Vi kjører så sørover til Istria og Kroatia – vårt hotell ligger like sør før landsbyen Opatija, og vi koser oss med middag på hotellet.

Foto: ©andrej_tarfila-slovenia.info

Tur langs kysten og trøffeljeger

På reisens femte dag nyter vi Middelhavet. På formiddagen blir det en fin båttur langs kysten til Lovran før felles lunsj i havnen i Opatija. Resten av ettermiddagen til fri disposisjon før vi møtes til felles middag på hotellet.

Neste dag kjører vi inn til hjertet av halvøya Istria og besøker landsbyen Motovun, hvor vi nyter utsikten og går en tur rundt bymuren fra middelalderen. Vi besøker også landsbyen Livade. Her møter vi trøffeljegeren Nikola og hundene hans.

Nikola tar oss med på en demonstrasjon av trøffeljakt før det blir lunsj, med trøffel selvsagt, i en lokal taverna. Vi kjører tilbake til hotellet og knytter sammen en begivenhetsrik dag med felles middag.

Bled i Slovenia.

Lokale spesialiteter

På turens neste siste dag reiser vi via Rijeka og videre over broen over til øya Krk og besøker landsbyen med samme navn. Vi kjører videre til Vrbnik som er kjent for hvitvinsdruen Zlahtina, her får vi smake på lokal vin, skinke, ost og brød. Felles middag på hotellet.

Den siste dagen har vi formiddagen og lunsj til fri disposisjon, før vi på ettermiddagen reiser til Pula hvor vi har en felles landsbyomvisning og middag.

Hjemreise med direktefly fra Norwegian 21.45.