MÅ FIKSES: En potensiell fare for overoppheting gjør at to årsmodeller med Mach-E må kalles inn til feilretting.

Mustang Mach-E tilbakekalles:

Leverer ikke ut nye biler før feil er fikset

Ford har bedt forhandlerne om å stanse utlevering av nye Mach-E inntil en potensiell fare for overoppheting av en kontakt er utbedret. Eiere får varsel om utbedring.

Publisert

Ford kaller tilbake et antall Mustang Mach-E produsert fra mai 2020 til mai i år – altså modellår 2021- og 2022 – på grunn av en mulig risiko for overoppheting i en kontakt som leder til høyspenningsbatteriet.

Dette er biler som er produsert på fabrikken i Cuautitlan i Mexico, som også leverer biler til det europeiske markedet.

Stopper opp

I en epost til Motor forklarer informasjonsdirektør i Ford, Anne Sønsteby, feilen slik:

«I sjeldne tilfeller – om dette skulle skje under kjøring – vil en varsellampe for feil i drivverket begynne å lyse, meldingen «Stopp trygt nå» vil vises i instrumentpanelet, og kjøretøyet vil tape drivkraft. Kjøretøyet vil stoppe helt opp, men alle 12V-systemer inkludert servobremser og styring vil forbli funksjonelle. Ved neste oppstart/kjøresyklus vil bilen ikke la seg starte.»

PÅ VENT: Nye Mustang Mach-E, her i GT-versjon, blir ikke levert ut fra forhandler før softwaren er oppdatert.

Over The Air

Hun informerer videre om at at Ford innen kort tid vil sende en oppdatering OTA (Over The Air) til eiere av berørte biler, og at også forhandlerne snart vil ha tilgjengelig ny software, hvis man ønsker å gjøre oppdateringen der.

«I mellomtiden kan kunden fortsette å kjøre sin bil. Ford er ikke kjent med noen tilfeller av ulykker eller skader som følge av dette. Salget av Mustang Mach-E er ikke stoppet, men biler som ikke er utlevert til kunde, må få installert ny software før bilen kan utleveres», skriver Sønsteby.