RIMELIGERE: Kina-produserte Model Y blir rimeligere i Kina. Her i den nye kirsebærrøde fargen, som kun produseres i Tyskland.

Tesla blir billigere i Kina:

Varsler nærmere 10 prosent priskutt i Europa

Tesla har redusert prisen på Model 3 og Model Y i Kina med hele ni prosent. I forrige uke varslet Elon Musk at dette også ville skje på det europeiske markedet.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke uttalte Tesla-sjefen at en lavkonjunktur var i ferd med å spre seg i Kina og Europa. Videre var han fast bestemt på at Tesla skulle nå sine produksjonsmål.

Da er det som regel bare ett middel som lokker til seg kundemassen: Lavere pris.

Øker konkurransen

På det kinesiske markedet er startprisen på de to minste Tesla-modellene redusert med ni prosent.

China Merchants Bank International (CMBI) uttrykker at Teslas prisreduksjoner øker konkurranserisikoen for Kinas egne elbilprodusenter.

VARSLER PRISKUTT: Elon Musk har varslet lavkonjunktur i Kina og Europa. Nå svarer Tesla med priskutt i Kina, kommer det i Europa?

Råvarepriser

– Priskuttene underbygger den mulige priskrigen vi har forutsett siden august, sier Shi Ji, analytiker hos CMBI.

Tesla kuttet prisene i Kina i fjor i et forsøk på å bli mer konkurransedyktig, samtidig som de økte prisene i hjemlandet på grunn av høyere råvarepriser.

Tall fra China Passenger Car Association viser at Tesla nå er Kinas tredje største elbilprodusent, bak BYD og SAIC. Tesla er også den eneste utenlandske aktøren blant de 15 største.

Rekord

Tesla uttaler til Reuters at de justerer prisene i tråd med kostnadene. Kapasiteten ved Shanghai Gigafactory er blitt forbedret, samtidig som forsyningskjeden forblir stabil – tross de strenge covidrestriksjonene, som fører til lavere kostnader.

Tesla oppgraderte fabrikken tidligere i år og produserte 83.135 elbiler i september. Det er rekord for anlegget, etter at produksjonen startet i desember 2019.