SLUTT PÅ DENNE: Det vil ikke komme flere slike i Norge innen overskuelig fremtid.

Er ny standard i USA, men:

Denne fargen får du ikke lenger på Tesla Model Y

Gråfargen «Midnight Silver» blir det nye utgangspunktet for Model 3 og Model Y i Nord-Amerika. I Norge er den derimot ikke lenger mulig å få tak i – for Model Y.

Publisert Sist oppdatert

Tesla-kunder som går inn i den amerikanske konfiguratoren, vil fra i dag se en Tesla Model Y med fargen «Midnight Silver» – før de eventuelt endrer.

Og velger de noe annet, må de betale 1000 dollar for hvit eller blå, 1500 dollar for svart – og 2000 dollar for rød.

IKKE HVIT: Skjermdump fra Teslas konfigurator i USA.

Endringen gjelder Model Y og Model 3. For Model S og X er det fortsatt «Pearl White Multi-Coat» som dukker opp, før justeringer.

Borte i Europa

Om endringen vil få noe å si for norske og europeiske kunder etter hvert, blir ren spekulasjon. Men per akkurat nå virker det usannsynlig.

ENESTE GRÅFARGE: Skjermdump fra Teslas konfigurator i Norge.

Teslas overlegent mestselgende bil, Model Y, kan nemlig ikke lenger kjøpes med fargen Midnight Silver i Europa.

Endringen kom denne uken og gjelder altså ikke Model 3, Model S eller Model X.

Dyrere farge

Tesla opererer ikke med det samme fargekartet over hele verden, og fabrikken i Tyskland, Gigafactory Berlin-Brandenburg, leverer fargene «Midnight Cherry Red» og «Quicksilver» på Model Y.

Disse fargene er ikke tilgjengelige i USA, men sistnevnte er nå det eneste alternativet hvis du vil bestille en grå variant av denne bilen via den norske konfiguratoren.

Dermed blir det også noe dyrere å velge grått. Midnight Silver kostet 13.500 kroner, mens Quicksilver har kostet 25.000 kroner siden fargen ble tilgjengelig. Dette er ikke endret.

● Hvit har vært standardfarge siden 2019, ifølge Electrek.