001: Ole Kristian Ågotnes har ansvaret for Zeekrs introduksjon i Europa, her henger han ved 001-modellen.

Lanserer Zeekr:

Nytt kinesisk merke kommer til Norge i 2024

Zeekr er eid av kinesiske Geely, som har flere bilmerker på plass i Norge. Nå står Zeekr for tur på det norske markedet.

Publisert

Zeekr er et kinesisk bilmerke som er eid av Geely – i likhet med blant annet Volvo, Polestar, Lotus og Smart. På Bilutstillingen eCarexpo på Lillestrøm lanserte selskapet merket i Norge.

Ole Kristian Ågotnes, lanseringssjef for Zeekr i Europa, var sparsommelig med detaljene, men helt klar på at de er på plass i løpet av 2024.

- Men vi vil ikke gi noen eksakt dato ennå. Vi skal bygge opp hele strukturen rundt, med service, butikker og så videre. Vi ønsker ikke å starte opp før alt dette er på plass.

Han var også klar på at det var viktig å være tilstede i Norge.

- Norge har kommet lengst med elbilutbredelsen i verden, og det er klart vi ønsker å være en del av markedet her.

To modeller

Zeekr viste fram to modeller, X og 001. Toppmodellen av X har firehjulstrekk og gjør null til hundre på 3,8 sekunder. Rekkevidden er inntil 445 kilometer, ladefarten er 150 kilowatt.

Zeekr kaller bilen en «kompakt luksus-SUV som er utviklet for dagens urbane livsstil». Modellen er nært beslektet med Volvo EX30 og Smart #1, men X er drøyt 20 centimeter lengre enn EX30.

001 er noe større og er en coupeaktig sedan som kommer i tre versjoner, alle med et batteri på 100 kWt. Rekkevidden er inntil 620 kilometer, laderfarten er 200 kilowatt.  Zeekr 001 er bygget på samme plattform som Polestar 4, og er 497 centimeter lang.

Mer enn kinesisk

Zeekrs representanter understreker at de ikke ønske å bli sett på som bare et kinesisk bilmerke, og trakk fram at designstudioet til Zeekr er Gøteborg.

Per i dag er Zeekr tilstede i Sverige og Nederland, hvor bilene hovedsakelig selges via nettet, supplert med visningsrom i Stockholm og Amsterdam.

Det er ventet at de velger en liknende løsning for Norge, men Ågotnes ville ikke ut med noen detaljer rundt eventuelle lokasjoner her til lands.

KOMPAKT: Zeekr X er en nær slektning av Volvo EX30, men noe større.