ET MYLDER AV LØSNINGER: Det er umulig å orientere seg i ladetider for våre medlemmer og andre som skal kjøpe seg elbil, mener NAF-rådgiver Nils Sødal.

NAF:

– Jungel av måter å oppgi tiden det tar å hurtiglade elbiler

Det er for vanskelig for bilkjøperne å finne informasjon om hvor raskt elbilene på markedet lader, mener NAF.

Publisert

– Blant de 31 elbilene i NAF og Motors elbiltest var ladetiden oppgitt på syv forskjellige måter, og for seks biler oppgis den ikke. Dette er totalt uoversiktlig for bilkjøperne, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

NAF har satt krav til en ny standard for informasjon om elbilens rekkevidde, batteristørrelse og ladefart.

Et av kravene er at tiden det tar å lade, oppgis likt – slik at forbrukerne skal kunne sammenligne elbilenes ladeegenskaper.

– Vi mener at alle må oppgi hvor raskt bilen de selger, lader fra 10 til 80 prosent. Av de 31 elbilene i elbiltesten er det 14 som bruker dette. Det er for dårlig, sier Sødal.

På seks av bilene i sommerens test får du ikke vite hvor fort bilen hurtiglader. Noen bruker 0 til 80 prosent, andre 30 til 80, og noen bruker hvor mange kilometer rekkevidde du får etter et gitt antall minutter.

– Dette blir komplett umulig å orientere seg i for våre medlemmer og andre som skal kjøpe seg elbil. Derfor er en felles standard for dette utrolig viktig, sier NAF-rådgiveren.