SLIK SER DET UT: En Tesla er nettopp blitt låst via Siri. Merk «Automatisering» nederst, denne funksjonen er ganske avansert.
SLIK SER DET UT: En Tesla er nettopp blitt låst via Siri. Merk «Automatisering» nederst, denne funksjonen er ganske avansert.

App-oppdatering:

Nå kan du bruke iPhone-Siri til å snakke med Teslaer

Teslas app samarbeider med «snarveier» på iPhone – og dermed også taleassistenten Siri.

Publisert Sist oppdatert

Oppdateringen kom før helgen og dreier seg altså om appen – ikke bilen. Har du en Tesla og i tillegg er iPhone-bruker, holder det å søke opp Tesla-appen via «App Store» på telefonen og oppdatere, hvis det ikke har skjedd automatisk.

Deretter får du tilgang til et knippe av de vanligste kommandoene – åpning og låsing, klimakontroll, dog mode, sentry mode, etc. – via både telefonens «Snarveier»-app og Siri.

Mange muligheter 

Noen misliker stemmekontroll, andre vil nok nøye seg med det som allerede er tilgjengelig i selve bilen. Men oppdateringen åpner faktisk for mye mer. Nøkkelen er snarveier-appen.

Trykker du på «Automatisering» nederst i denne appen, og deretter på plusstegnet øverst til høyre, kan du nemlig legge inn premisser etter eget ønske og fullføre med det du vil at bilen skal gjøre. 

Dette kan for eksempel være lading eller temperaturangivelse på gitte ukedager, for å nevne noe av det mest relevante. 

Ikke gå amok!

Det skal sies at det er mulig å justere inntil det komplett absurde. For å ta noen tilfeldige eksempler: Du kan be bilen om å åpne vinduene idet du ankommer et bestemt sted. 

Eller, hvis du i tillegg skrur på telefonens lydgjenkjenning, kan du programmere appene til å låse opp bilen hver gang iPhone hører lyden av hoste ... 

For ordens skyld: Vi anbefaler ikke noe av dette! Men det finnes en del fornuftig mellom det enkleste, praktiske og det komisk unyttige. Har man lyst til å prøve seg frem litt, er det også lagt inn en sikkerhetsfunksjon. I appens default-setting kreves det nemlig at du godkjenner før handlingene iverksettes.