SUV-LUKSUS: Lucid Gravity på bilder fra en nylig gjennomført testkjøring.

Gravity planlagt til 2024:

Neste Lucid-modell endelig klar for testing på veier

Gravity blir en sjuseters SUV som ifølge Lucid skal «sprenge alle rammer for plass, ytelse og rekkevidde».

Lucid har slitt i år, så sent som i forrige måned kom nyheten om at 18 prosent av de ansatte måtte gå. Ikke dermed sagt at selskapet lar være å se opp og fram.

Den første modellen, Air, kom omsider på markedet og er nå hjertelig til stede helt ute hos kundene. Bilen kan blant annet sees i merkets visningslokaler i Oslo sentrum.

Og nå har selskapet offentliggjort testbilder av neste tilskudd: Lucid Gravity.

I FART: En mildt kamuflert Lucid Gravity under testing på ukjent sted.

– Hvilket som helst behov

Bilen er blitt nevnt før, men svært lite er egentlig kjent om den. Det kom noen konseptmodell-glimt i 2020, etter hvert har også litt informasjon fra selskapets patentsøknader vist omtrent det du ser på bildene – at Gravity, ikke overraskende, vil få et utseendemessig slektskap med Air i fronten.

Om selskapet holder igjen med hensyn til vanlig faktainformasjon, er de desto rausere med blomstrende ord og vendinger:

– Lucid Air redefinerte sedan-kategorien. Gravity vil forandre SUV-verdenen, heter det fra toppsjef Peter Rawlinson.

Bilen skal ifølge Lucid Motors «sprenge alle rammer for plass, ytelse og rekkevidde» og vil være designet og konstruert for å tilfredsstille «nesten hvilket som helst behov, og hvilken som helst livsstil».

Kan bestilles i år?

Vi finkjemmet pressemeldingen for konkret informasjon og fant dette:

● Bilen blir en syvseter.

● Den vil få glass cockpit high-resolution displays, som ikke er nærmere forklart, drevet av neste generasjon av Lucids digitale plattform Lucid UX.

Ifølge Automotive News er det fra før kjent at modellen vil få luftfjæring. Designsjef Derek Jenkins har også uttalt at bilen ikke vil være egnet for ekstrem offroadkjøring.

Det er ventet at bilen skal bli lansert i 2024, og det ymtes om mulighet for å bestille den før kommende midtsommer. Dette kan i så fall bety at mye mer informasjon er på vei veldig snart.