VANSKELIG VALG? Ford-lojalisten Harold Baggott mellom en Mustang Mach-E og Model T.

Klar for elbil-skiftet?

Opplært i T-Ford, nå kjører Harold (101) Fords nye elbil

Harold Baggott var 10 år gammel da han første gang satt bak rattet på en Ford Model T. Nå har 101-åringen tatt med oldebarna på tur i elektriske Ford Mustang Mach-E.

Publisert Sist oppdatert

Briten var 10 år gammel da han første gang kjørte en T-Ford. I 1930 fikk Harold Baggott fikk forsiktig ratte familiens bil hjemme på gården.

Senere har familien eid 20 forskjellige Ford-modeller, før Harold nå demonstrerer for oldebarna at han fortsatt behersker kunsten – bak rattet på elektriske Mustang Mach-E.

– Jeg har vært opptatt av biler siden jeg var 10 år, og interesserer meg for skiftet med elektrifiseringen nå som myndighetene faser ut forbrenningsmotoren jeg er vant til. Jeg mimrer over min historie med Model T og ser samtidig hva fremtiden har i vente for oss. Det var spennende å komme bak rattet på bilen som jeg forventer at mine oldebarn kommer til å kjøre, sier Baggott i en pressemelding fra Ford.

Se filmen her:

Spreke Harold bor fortsatt i sitt hjem i Hampshire sør i England og tar seg en kjøretur hver eneste dag.

Og når han kjører er han trofast med merkevalget.

Han kjøpte sin første bil i 1937, året etter at han fikk lappen som 16-åring. Da bladde han opp 100 pund for en Ford 8 Popular. Året etter kjøpte han en Ford Anglia.

Senere har familien hatt ytterligere halvannet dusin Ford-vogner på privaten, i tillegg til en flåte på 140 kjøretøy i familiens busselskap.

FIRE GENERASJONER: Familien Baggott med far sjøl bak rattet på en 1915-utgave av Model T fra Fords egen samling.