UVISS BETYDNING: Slike merker vil du fortsatt se. Uten at det er bilenes rette navn, nødvendigvis.
UVISS BETYDNING: Slike merker vil du fortsatt se. Uten at det er bilenes rette navn, nødvendigvis.

Land Rover:

Forsvinner dette merket?

Navnet vil fortsatt eksistere i et eller annet format. Men akkurat hvordan, er litt uklart.

Publisert Sist oppdatert

Jaguar Land Rover heter fra denne uken kun JLR, og sammen med den kunngjøringen ble det erklært at selskapets merker vil være Range Rover, Discovery, Defender og Jaguar.

– Vi skal forsterke det unike ved disse navnene, uttalte JLRs chief creative officer, sjef for utvikling, Gerry McGovern.

Tanken er å gjøre Range Rover, Discovery og Defender til egne merker med vekt på henholdsvis luksus, familiebruk og offroadegenskaper, skriver Automotive News.

Både den britiske bil-pressen og bilinteresserte i sosiale medier reagerte umiddelbart: Hvor blir det av Land Rover i dette?

En talsperson for JLR rykket ut med et svar som beroliget mange, men kastet bensin på bålet for noen: Land Rover vil fortsatt være et merke – men «merke» etter alt å dømme i betydningen «badge», altså logoen.

– Land Rover vil bestå. Det er et sterkt navn, og vi vil bruke det for å gi merkene våre autentisitet, sa talspersonen.

– Land Rover vil fortsatt være en viktig del av vårt DNA, fulgte JLR opp med i en pressemelding.

Selskapet lettet også litt på sløret om den neste Jaguar-modellen.

Bilen skal bli en elektrisk, firedørs Grand Tourer og vil komme i 2025, på en ny plattform. Ifølge JLRs markedsavdeling vil et «fryktløst» design, som skal skille seg fra alle andre elbiler på markedet, gi publikum hakeslipp.